MAGAZIN

»

KOLUMNE

31.12.2011.      

Autor i Foto: Nika Fleiss

 

Počelo je zagrijavanje za Snježnu kraljicu!

Prije svega, svim čitateljima Skijanje.hr-a želim blagoslovljen Božić i vesele praznike! U Novoj godini budite bolji sebi i drugima! Prošli tjedan donio je dosta događanja, odrađeno je nekoliko utrka nakon kojih se reprezentacija preselila u Zagreb.

-.-ski kliNIKA-.-Nakon uspješnog slaloma u Flachau i dugog izbivanja od doma naši dečki su konačno stupili na domaće tlo. Nakon toliko godina putovanja i gotovo svakodnevnog pakiranja stvari, takve stvari počinju umarati više i od samog skijanja. Doći kući na svoje, u poznati krevet, okružiti se pozitivnom energijom, ponovo okusiti maminu kuhinju… rekao bi Ivica - NEPROCJENJIVO! Mislim da bi se svi složili… Da stvar bude još bolja, Božić je. Vrijeme je darivanje i prehranjivanja, ili točnije prežderavanja. Meni su ipak najdraži dijelovi tih blagdana kolači! mmmm

-.-Nika Fleiss-.-No da se mi vratimo skijanju zbog čega smo uostalom ovdje. Na put u Bormio odlazi samo Natko. Na sam Badnjak je otkazan gradski spektakl u Münchenu, vjerojatno najviše na Ivičinu štetu. Jer ipak je on prošlogodišnji pobjednik. S druge pak strane; ostao je doma, odmorio se i trenirao na Sljemenu. Društvo su mu radili Dalibor Šamšal, Sebastian Brigović, ali i slovenska ekipa, na čelu sa Mitjom Vrhovnikom. Odlična konkurencija za običan trening. Za razliku od njih ja sam bila počasni gost. ha ha. 

Moram priznati da je bilo smiješno vidjeti kako se hvatam po sljemenskim strminama, među slalomskim kolcima. Al uspjela sam doći do cilja čak tri puta, kako bi malo potrenirala za ulogu 'kamere' na muškoj utrci. Iskreno, uživala sam! Još iskrenije, užasno mi fali skijanje! Al to je sve manje bitno, ono važnije je da je Ivica bio brz i da dobro se skija. Odgovara mu snijeg. O brdu da i ne pričam. Sljeme je spremno bez obzira što pola Austrije nema snijega. Ipak smo mi Hrvati maheri od zanata… zapravo, maher je moj tata ;) te naravno svi dragi ljudi koji mu pomažu. I naravno, Vedran koji ih sve tjera.

Spust u Bormiju je za Natka završio bez bodova. Završio je na 39. mjestu. Teška, zahtjevna, duga i grbava staza na kojoj nikada nema svjetla. Vidljivost je jako slaba i doći do dolje u jednom komadu uspjeh je sam za sebe. Bravo Natko! Bez obzira što si pao od umora u cilju, ponosni smo što tamo skija jedan Hrvat. Pobjeda je zasluženo došla olimpijskom prvaka iz te discipline, Didieru Defagu. Drugi je bio kolega iz tima, Kueng, a treći Austrijanac Kröll. Za mene je sve to prošlo bez iznenađenja, jer su svi spustaši.

-.-Nika Fleiss-.-U austrijskom Lienzu su žene vozile veleslalom i slalom. Highlights je zasigurno bila mlada Amerikanka Shiffrin, koja je slalom završila na 3. mjestu, a do sada je bila samo jednom u 10. Tu je i mlada Talijanka, treća sestra Fanchini, koja je u veleslalomu napravila best time druge vožnje. Ostalo je sve nekako po starom, osim što je Fenninger prvi puta u karijeri pobijedila veleslalom, ali je od početka u dobroj formi pa je bilo pitanje vremena kad će eksplodirati. Schild dominantna u svojoj disciplini. Veseli smo također i zbog dobrog skijanja Tine Maze i Veronike Zuzulove, za koje ćemo navijati na Sljemenu.

Duh Snježne kraljice sve je više u zraku, pa ju ne možemo i ne smijemo zaobići. Prošli je tjedan bila  organizirana humanitarna akcija prodavanja karata za utrku. Mjesto događanja - Cvjetni trg, 24.12. od 12 do 14 sati. Cijene ulaznica: dječje 25, 40 kn, ženske 60 kn, muške 100 kn, paket muške -ženske 120 kn. Zašto vam sve to nabrajam!? Pa zbog toga jer se novac skupljao za dječju bolnicu s posebnim potrebama Gornja Bistra, u kojoj svoj život provode djeca s trajnim mentalnim i fizičkim oštećenjima. Tamo ima takvih slučajeva da bez aparata, skrbi i lijekova nisu u stanju živjeti. Čak ni uz svu moguću pomoć rijetko tko doživi 30. godinu. Neću se ni truditi opisati vam kakav je osjećaj vidjeti to izbliza, osjetiti… 

-.-Nika Fleiss-.-Samo ću reći da bi trebali posjetiti dotičnu ustanovu kako bi se i sami uvjerili koliko znamo biti bahati i nezahvalni što se svakog jutra ustanemo sami. A kukamo da nam nije dobro jer su eto crna vremena. E pa sljedeći puta kada to izustite opalite sami sebi jedan šamar, da vas podsjeti na to kako vam je Nika rekla da biti zdrav i imati svoju obitelj, krov nad glavom, topli obrok i nekog tko vas voli, znači imati SVE!

Nemojte misliti da to mene zaobilazi. I ja sam među onima koji kukaju i žale se. Treba mi ovo i ono. Ne paše mi to i to. TRAS! Šamar. Sada i ovdje!

I pazite sad ovo; nikada u povijesti Snježne kraljice nismo skupili tako malo novaca. Bilo je jako žalosno vidjeti prepun Cvjetni trg i ljude s punim vrećicama poklona koji prolaze pokraj našeg štanda i pozdravljaju. Pitaju nas za autogram i da li se djeca mogu slikat. Naravno da to nikada nije bio problem. Ali ljudi, ostaviti 10 kn za pomoć bolesnoj djeci!? Pa zar smo tako puno tražili!? Čak i pod cijenu da vam se taj sport ne sviđa, i da ne želite ići gore, samo je trebalo pokazati dobru volju, ništa više.

Naravno, ovim putem HVALA svima onima koji su to učinili. I ta dječica vam se isto tako zahvaljuju.

Do Snježne kraljice lijepo vas pozdravljam i želim Vam dobar provod za Novu Godinu. Nemojte pucati, jer nije zdravo, a i životinje se onda boje. Dosta je bilo pucnjave na ovim područjima. Ako me zatrebate ja sam u press officeu hotela Westin, pokušavam pomoći da i ova Kraljica bude što bolja.

ŽIVILI!

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 187642
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr