MAGAZIN

»

ZANIMLJIVOSTI

18.10.2004.      

Autor: Matija Kralj

Photo by: www.oetztal.at
 

Dolina Ötztal – Sölden kao srce regije

Gotovo niti jedna druga alpska dolina ski-crackerima i fanovima zimskih sportova ne nudi toliko mogućnosti kao tirolška Ötztal dolina.

Kilometri snježnih staza, liftna infrastruktura na najvišoj razini, i naravno, snježna garancija do sve tamo duboko u proljeće.

Već na samom ulazu u dolinu posjetitelja pozdravlja malo mjesto Sautens. U samoj neposrednoj blizini leži zatim Oetz, koji je sa svojim snježnim stazama, stazama za skijaško trčanje, zimskim putevima i sanjkalištima osobito atraktivan za obiteljsko zimovanje. Malo dalje niz dolinu posjetitelje očekuju mjesta Umhausen, Tumpen, Köfels. Sa apsolutno uvijek zasnježenim visoko polegnutim stazama za skijaško trčanje, selašce Niederthai osobito je atraktivno odredište za skijaše trkače.

U sredini doline nalaze se Huben und Längenfeld, koji je uz novi Aqua dome postao bogatiji za još jednu dodatnu atrakciju. Malo više, na visini od 1 600 metara, nalazi se Gries kao omiljeno izletište za sve skijaške i skijaško-trkačke tourove.

Nekoliko kilometara dalje, južnije, srce je Ötztal arene – Sölden, gdje zimski život pulsira sve do visine od 3250 metara. Na samome glečeru susreću se boarderi, carveri, powder fanovi koji u söldnerskim in barovima noć vrlo lako pretvaraju u dan. "Sa hotelskih vrata na stazu", osnovni je moto u Söldenu. Puno mirniji život odvija se u mjestašcima Zwieselstein i Vent. Kao jedna od najboljih tajnih preporuka među poznavateljima skijališta i apres ski ponude poznat je Hochgurgl. Ovdje skijanje tek započinje na onim visinama gdje na brojnim drugim lokacijama već završava!

Poznato kao snijegom najobilnije skijalište u Alpama, i upravo protekle zime kao "najbolje skijaško područje u Alpama" okrunjeno, skijalište Obergurgl-Hochgurgl nudi posjetiteljima i ove godine mnoštvo senzacija. Start sezone ovdje započinje već 12. studenoga, a slavi se desetodnevnim događanjem uz partije, skitestove, različite workshopove i još mnogo toga. 110 km staza, povoljni ski opening paušali (12.11. do 28.11.2004.) – na primjer, boravak od 7 dana, sa 6 dnevnih ski passova uključenih, u pansionu za već od 390 eura, u hotelu za 460 eura. Sa svojih ukupno 147 kilometara kvalitetno pripremljenih staza, svih težinskih stupnjeva, Ötztal arena inače defintivno spada u najrazvikanija skijališta Europe. Za sve freestylere apsolutni je "muss" BASE Boarders-Park (Giggijoch iznad Hochsöldena). Na toj, na samim četverosjedežnicama Hainbachkar i Silberbrünnl položenoj lokaciji, boarderi testiraju svoje umijeće na različitim top obstacleima (kickeri, corneri, diamondi, halfpipe, railovi...).

Sa svoje obiteljskom zimovanju prilagođene strane zimski se sport u Oetzu pokazuje gondolama napravljenim za prijevoz osmero ljudi kojima se lagano stiže do skijališta Hochoetz, odakle naravno nadalje slijedi skijanje. Posebnim pogodnostima za klince ovdje se jasno daje do znanja smjer orijentacije na obiteljsku populaciju (npr. 15-ak dana u siječnju i 7 dana u ožujku klinci rođeni između 1999. i 2001., ako je u pitanju sedmodnevni boravak, besplatno dobivaju tečaj skijanja uz besplatni ručak, besplatne skipassove kao i besplatni boravak u sobi uz dvoje odraslih).

Za nordijske, baš kao i za alpske skijaše, Oetztal regija nudi također, kao što je već spomenuto, brojnim stazama za skijaško trčanje u samom srcu regije, kao i sanjkalištima, izarzito puno mogućnosti. Tu je još i 230 km najrazličitijih zimskih puteva za ljubitelje nedirnute prirode...
Kao što je iz ovog članka više nego očito, mogućnosti koje ljubiteljima zimskih sportova nudi Oetztal regija, uistinu su gotovo neograničene. Odlučite li se ove zime na posjet ovoj regiji, čini se da je više nego izvjesno, ali naravno, i nikada u potpunosti sigurno, da nećete pogriješiti... U svakome slučaju, tko želi i može neka ode i uživa!

Dodatne informacije:
die Ötztal Information, A-6433 Oetz/Tirol, Tel.: 0043 (0) 5252-2269 Fax: 0043 (0) 5252 2269-75 e-mail: info@oetztal.at

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 153821
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr