MAGAZIN

»

ZANIMLJIVOSTI

28.05.2008.      

Autor: Goran Vukelić 

Ekspedicija Hintertux 2008.

Jubilarni, peti put zaredom redakcija i članovi magazina Skijanje.hr zatvorili su skijašku sezonu na ledenjaku Hintertux.

Ekspedicija Hintertux 2008. u brojkama

- 3 gola postignuta na žensko-muškoj nogometnoj utakmici
- 4 dana skijanja
- 5. jubilarno izdanje ekspedicije
- 15 kg mesa za roštilj
- 40 kilometara otvorenih staza
- 45 modela skija za sljedeću sezonu na testu
- 55 sudionika ekspedicije
- 100 ljudi na roštilju
- 335 cm snijega na ledenjaku
- 2100 mnv, najniža nadmorska visina do koje se skijalo
- 3250 mnv, vrh skijališta

Cijela je priča krenula još 2004. kad je omalena skupina od 15 zaljubljenika u snježne radosti krajem svibnja napustila visoke proljetne temperature u Hrvatskoj i zamijenila ih za vječni snijeg i led na austrijskom glečeru Hintertux. Prošle su četiri godine i od tada se ovaj entuzijastički izlet pretvorio u tradiciju zatvaranja skijaške sezone koja je ove godine okupila čak 55 skijaša i snowboardera! Ova prilika ujedno je, već tradicionalno poslužila i za veliko testiranje skija za predstojeću sezonu...

Članovi i čitatelji Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr, novinari i urednici te zastupnici skijaške opreme, proveli su četiri dinamična dana na austrijskom snijegu skijajući, bordajući, testirajući najnovije modele skija i, naravno, zabavljajući se do ranih jutarnjih sati.

Već u srijedu, 21. svibnja, počelo je okupljanje u trima apartmanskim kućama, podgrijavanje atmosfere pred sutrašnji prvi skijaški dan i neizostavni dio - predbilježbe za testiranje nekog od 45 modela skija, koje će biti na raspolaganju tokom sljedeća četiri dana. Za prepoznatljivost sudionika ekspedicije pobrinuo se magazin Skijanje.hr reklamnim majicama i kapama. Dobre vibracije raspoložene ekipe su urodile plodom jer su se, unatoč izrazito nepovoljnoj vremenskoj prognozi, nad Hintertuxom razišli oblaci i omogućili skijanje po sunčanim stazama. Kako to obično biva, takav je razvoj situacije uhvatio neke nespremne, a prepoznati ih se moglo po upečatljivim nijansama crvene boje po licu. Srećom, u sponzorskom paketu koji je svatko dobio bilo je kozmetike koja je uspješno rješavala "goruće" probleme.

A da cijela dolina zna da su članovi Skijanje.hr-a na zatvaranju sezone, pobrinuli smo se u petak navečer. Dim koji se širio sa roštilja, na kojem se veselo peklo 15-ak kg mesa, na vrhu brijega, brzo je privukao gotovo 100 znatiželjnih (gladnih?) posjetitelja, od hrvatskih skijaških reprezentativaca i trenera do njihovih vjernih navijača. Tonovi dobrog raspoloženja odjekivali su cijelom dolinom, a poslužimo li se terminologijom lifestyle magazina, taj party je bio the event Tuxertala te večeri. Prirodno, jutro je dočekano u tipičnom tirolskom disco klubu uz probrane svjetske glazbene uspješnice.

No, ništa nije omelo i treći dan skijanja koji je protekao u grozničavom iščekivanju redovnog godišnjeg nogometnog kola na Hintertuxu – "stari" vs. "mladi". Mladi su opet pognutih glava napustili brižno pripremljen teren (tj. parkiralište), a poveći je broj posjetitelja ove godine uzrokovao i odigravanje popratnih utakmica gdje je najviše pažnje privukao okršaj miješanih žensko-muških ekipa. Skijašice-nogometašice su izvedbom zasjenile i neke (dokazane?) nogometne veličine, a sljedeće se godine mora ozbiljno razmišljati o turnirskom načinu natjecanja za pokal Hintertuxa.

Ledenjak je ove godine pokazao skijašima svoje gostoljubivo lice, četiri dana sunca ometanog tek ponekim pramenovima magle i zapuhom vjetra, temperature oko nule te obilje snijega i spuštanje skijama čak do 2.100 mnv između znatiželjnih svizaca. Četrdeset kilometara otvorenih staza te obilje "dubača" za freeride bili su dobra podloga za uživanje ekipe koja već sada zna što će raditi posljednji vikend u svibnju 2009.!

Za kraj, moramo se zahvaliti našim vjernim prijateljima i partnerima, te svima koji su pomogli u organizaciji ovogodišnje ekspedicije: Atomicu, Elanu, Fischeru, Nordici, Rossignolu, Salomonu i Stoeckliju za skije i poklone, Oktal Pharmi za Avene kreme za sunčanje i termalnu vodu, upravi skijališta i turističkoj zajednici Hintertuxa, vlasnicima kuća, koji su nas trpili četiri dana, te Hrvatskom skijaškom savezu.

Testovi novih modela skija su napravljeni, ne preostaje nam drugo nego baciti se na posao i napisati pokoju riječ o svakome. 






 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 29713
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr