MAGAZIN

»

ZANIMLJIVOSTI

11.11.2004.      

Autor: Željko Mihalić 

Pročitali smo: Najpopularnija europska skijališta

Vodič izdan 2003. godine za sve skijaše, boardere i one koji to žele postati trebao bi biti mala knjiga koja će vas odvesti na savršeno skijalište.

Vlado Šestan, autor knjige Najpopularnija europska skijališta, popularni je turistički vodič i putopisac i demonstrator Hrvatskog zbora učitelja skijanja koji je obišao sva navedena skijališta i donio kratki rezime o tome što na tim destinacijama možete očekivati, sa osvrtom od gastronomije preko apres ski ponude i naravno, staza i infrastrukture. Popis je skijališta širok u uključuje 40 skijališta po Europi, u Austriji, Francuskoj, Italiji, Sloveniji i Švicarskoj, kako biste u potrazi za idealnim skijalištem uštedjeli vremena i novaca. Osim recenzija skijališta autor donosi i nezaobilazna FIS pravila ponašanja na stazama te neke kratke savjete o njezi kože, lavinama , osnove o skijaškim natjecateljskim disciplinama.

Uz svako skijalište u knjizi se nalazi osnovni podaci o duljini staza, brojevi telefona turističkih ureda, najbolji put dolaska, osvrt na skijaške terene te ponuda ostalih neskijaških sadržaja. Na kraju uz svako se skijalište nalazi i ocjena od strane samog autora. Uglavnom vrlo pedantno napisan vodič koji sadrži puno korisnih informacija. Iako pojedina bolja skijališta ipak nedostaju (poput Iscgla, Wengena, Livigna ili recimo Garmischa u njemačkoj), još uvije možemo reći da je pokriven jako veliki postotak iole kvalitetnijih skijaških destinacija u Alpama. Zamjerku nalazimo tek na loše napisan sadržaj u kojemu nedostaje nekoliko skijališta te na uvez koji je loš i knjiga se doslovce nakon nekoliko listanja počne raspadati, što ne prati kvalitetu materijala koji se u njoj nalazi.


Kao mali kuriozitet navodimo dvije kategorije po g. Vladi Šestanu:

Pet najboljih vikend skijališta:
Hoch Pustertal /Sexten (Italija), Schladming (Austrija), Obertauern (Austrija), Nassfeld (Austrija), Bad Kleinkirchheim (Austrija)

Najbolja skijališta u krugu 500 km od Hrvatske:
Sella Ronda (Italija), Sport weld Amade (Austrija), Kronplatz (Italija), Nassfeld (Austrija), Saalbach (Austrija)

Vodič se prošle godine prodavao po cijeni od 60 kn, i moramo reći solidna količina znanja za ne preveliku svotu novaca. Na našim je policama pronašao svoje mjesto.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 226645
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr