MAGAZIN

»

ZANIMLJIVOSTI

12.10.2004.      

Autor: Željko Mihalić

Photo: Warren Miller

 

Warren Miller - Power of snow collection

Možda ne znate tko je Warren Miller. To nije ništa strašno. No, ako ste doista istinski ljubitelj snijega, nakon nekoliko sekundi kontakta sa njegovim djelom, nećete više niti u jednom trenutku zaboraviti ime ovog čovjeka.

>Tko je Warren Miller? Za ljubitelje skijanja/bordanja i filmova o tim sportovima 76-godišnji W. Miller je superzvijezda, kralj sportskih filmova, kako je u pojedinim listovima prikazan, mješavina J.C. Killyja, Roberta Redforda, Ingmara Bergmana i Woody Allena i najradikalniji redatelj sportskih filmova svih vremena.

Rođen u Hollywoodu imao je dobre temelje i okruženje za bavljenje filmom. Skijanjem se počeo baviti sasvim slučajno, učeći ljude skijanju i kombinirajući skijanje i kameru u ruci. Svoj prvi film je snimio uz budžet oko svega nekoliko stotina dolara. Prezentirajući film uz osobnu naraciju, stvorio je tradiciju koja se održala i dan danas. Danas Warren nastavlja producirati svoje omiljene sportove (skijanje, jedrenje, windsurfing) preko svoje multimilijunske producentske kuće. Osim što je postao članom skijaške kuće slavnih,

Warren je za svoja dostignuća primio velik broj priznanja poput 10 CINE zlatnih orlova, 8 IFPA nagrada, nekolicinu nagrada za dokumentarne materijale i sl. Snimio je više od 62 filma, a u filmu pod nazivom Caged Heat iz 1974. se pojavljuje i kao glumac.

Snow pack koji smo pogledali sastoji se od 4 filma: Cold Fusion, Strorm, Ride i Fifty.

Fifty je film prepun simbolike. 50 film koji je Warren Miller posvetio 50 godišnjici svoga filmaštva, uradak u formatu svojevrsne retrospektive u kojoj ipak prevladava skijanje, i to usudili bi se reći, oko ¾ filma.

Ride – 51. film koji vas vodi po najatraktivnijim svjetskim lokacijama za freeride, po konfiguracijama terena koja utjerava strah u kosti, od Alaske do Rusije, heliskijanje/boardanje i pogled na tajne kako se stvarao film. Snježno ludilo u formatu 4x3.

Storm – film koji nas vodi u srce oluje, kroz opasnost i strast prema snijegu, po Austriji i Antarktici. Tu su prisutne i snimke nove škole sa akrobacijama po zraku, za skijaše i boardere puno materijala.

Cold Fusion – Millerov as u rukavu, jedan od njegovih najboljih filmova. Film prepun svega, divljih vožnji, akrobacija na skijama i boardovima, vožnji po railovima, uz snimke ski legende Eric Pehota i njegova dva sina, Logana i Daltona.

U svim filmovima izvanredno je odabrana i montirana odlična muzika, koja će vas uz prikazane kadrove omiljene bjeline izbaciti sa stolaca. Garantirano. I mala utjeha da na svijetu ima još snježnih fanatika, vozili se oni na jednoj ili dvije daske.

Iako je cijeli taj snow pack teško naći u Hrvatskoj, pa preporučamo neku online narudžbu poput amazon.com, vjerujte da za pravog zaljubljenika u snijegvrijedi svake kune, ili dolara da budemo baš precizni. Najbolji lijek kroz ljeto ili za zagrijavanje pred sezonu, baš u vrijeme kao što je ovo sad (Listopad, op.a.).

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 243202
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr