NATJECANJA

»

SKIJANJE

01.03.2015.      

Autor: Matija Kralj

Foto: FIS Alpine

 

Bansko KB (ž): Fenninger iznenadila Maze

Anna Fenninger (AUT) nastavlja sa snažnim pritiskom na Tinu Maze (SLO) u borbi za veliki Kristalni globus.

Nakon otkaza dvaju superveleslaloma, velika borba s maglom u Banskom (BUL) nastavila se i danas. Natjecanje je opet u startu kasnilo sat i pol, skijašice s nižim brojevima u superveleslalomu, među njima i Lindsey Vonn (USA), i nisu imale baš najregularnije uvjete... No onda je napokon zasjalo i sunce te se prva, i jedina, alpska kombinacija ovosezonskog ženskog dijela Svjetskog kupa mogla održati do kraja.

Nakon superveleslaloma prve su dvije pozicije odmah zauzele dvije dame u najžešćoj borbi za veliki Kristlani globus - Anna Fenninger i Tina Maze. Odijelilo ih je 45 stotinki sekunde u korist mlađe Austrijanke, koja potom i sama nije pretjerano vjerovala da s tom prednošću može do pobjede nakon slalomske vožnje. No - ipak se prevarila!

Samo šest stotinki sporijom vožnjom od Slovenke, i to u jedinoj disciplini koju ne vozi u Svjetskom kupu, Anna Fenninger zadržala je 39 stotinki prednosti te odnijela pobjedu na utrci. Na podjeli odlične treće pozicije nakon superveleslaloma, Nicole Hosp (AUT) na kraju nije završila slalomski dio natjecanja. A s 9. pozicije do trećeg mjesta utrke probila se Kathrin Zettel (AUT).

Nakon današnjeg natjecanja Tina Maze ima još samo 64 boda prednosti u odnosu na Annu Fenninger u ukupnom poretku Svjetskog kupa. A ova iznimno napeta borba nastavit će se već sutra na planiranom superveleslalomu nadoknade u Banskom. Pa potom idućeg vikenda kada djevojke, nakon skijaša, stižu u Garmisch-Partenkirchen (GER) na po jedan spust i superveleslalom.

Konačni poredak prvih 10 utrke:

1. FENNINGER Anna (AUT) 2:05.06
2. MAZE Tina (SLO) +0.39
3. ZETTEL Kathrin (AUT) +1.06
4. BAILET Margot (FRA) +1.43
5. GAGNON Marie-Michele (CAN) +1.70
6. GISIN Dominique (SUI) +1.82
7. HOLDENER Wendy (SUI) +1.83
8. KIRCHGASSER Michaela (AUT) +1.94
9. MIRADOLI Romane (FRA) +1.98
10. MARSAGLIA Francesca (ITA) +2.36

Cjeloviti rezultati utrke

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 169347
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr