NATJECANJA

»

SKIJANJE

26.02.2012.      

Autor: Goran Vukelić

Foto: FIS Alpine Facebook

 

Bansko SG (ž): Vonn na korak od super G Globusa

Pretposljednji superveleslalom sezone pripao Lindsey Vonn.

Nakon što posljednji superveleslalom u Garmisch-Partenkirchenu nije uspjela završiti, današnji je Lindsey Vonn (naslovna fotografija) okončala u svom prepoznatljivom stilu. U Banskom je došla do svoje desete pobjede sezone.

No, nije bilo lako za Vonn. Tina Weirather je svojim nastupom podigla ljestvicu visoko i Amerikanka je znala da mora napasti punom snagom. Dovelo je to do greške na polovici staze, ali furioznim i tehnički odličnim skijanjem u donjem dijelu nadoknadila je zaostatak i postavila najbolje vrijeme današnje utrke.

Konkurentice se nisu mogle tome približiti, čak ni Maria Hoefl-Riesch ili Tina Maze koje su bile u prednosti u gornjem dijelu staze da bi pri dnu izgubile izglede za plasman na podij. Weirather je tako završila druga što joj je peti podij sezone. Treće je mjesto osvojila Daniela Merighetti koja je danas startala druga i prilično se dugo zadržala na vodećoj poziciji. Tri skijašice na podiju je na kraju dijelilo samo sedam stotinki sekunde.

U poretku za superveleslalomski Globus jednu utrku prije kraja sezone vodi Lindsey Vonn, a slijedi je Anna Fenninger sa 94 boda zaostatka. Austrijanka je današnjim desetim mjestom praktički izgubila šansu u borbi za ovaj mali Globus u kojoj je bila sve do Banskog.

Skijašice se narednog vikenda natječu u njemačkom Ofterschwangu gdje su na rasporedu tehničke discipline.

Konačan poredak prvih 10 skijašica:

1. VONN Lindsey (USA) 1:15.66
2. WEIRATHER Tina (LIE) +0.05
3. MERIGHETTI Daniela (ITA) +0.07
4. MAZE Tina (SLO) +0.33
5. SCHILD Martina (SUI) +0.38
6. HOEFL-RIESCH Maria (GER) +0.60
7. GUT Lara (SUI) +0.63
8. MANCUSO Julia (USA) +0.65
9. HOSP Nicole (AUT) +0.89
10. FENNINGER Anna (AUT) +0.93

Cjeloviti rezultati, analiza utrke (.pdf dokument)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 145508
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr