NATJECANJA

»

SKIJANJE

17.02.2012.      

Autor: Goran Vukelić

Foto: banskoworldcup.com

 

Bansko VSL (m) i Soči S (ž) - najava utrka

U Bugarskoj nastupaju veleslalomaši, u Rusiji spustašice.

Istočna turneja Svjetskog kupa se nastavlja, skijaši su se preselili u Bugarsku dok su njihova mjesta u Rusiji zauzele skijašice. Bansko (naslovna fotografija) će tako u subotu ugostiti veleslalomsku utrku skijaša, šestu po rasporedu ove sezone i prvu nakon više od mjesec dana.

Veleslalom će se voziti na stazi Banderiza gdje je start na 2.060 m n/m, a cilj 1.610 m n/m. Prva vožnja, koju postavlja F. Gamper (NOR), početi bi trebala u 9 sati, a druga s postavom M. Daya (SAD) u 12 sati. Prijenos je najavljen na 2. programu Hrvatske televizije.

U dosad održanih pet veleslalomskih utrka po dvije su pobjede odnijeli Ted Ligety i Marcel Hirscher. Ne čudi stoga što ovaj dvojac na vrhu veleslalomskog poretka razdvaja tek 15 bodova u korist Ligetyja. Bit će zanimljivo pratiti taj obračun budući da je gotovo sigurno da između njih dvojice treba tražiti osvajača veleslalomskog Globusa ove sezone. Hirscher osim toga, u izostanku Ivice Kostelića, traži što veći broj bodova koji bi ga približio mogućnosti ukupne pobjede ove sezone. U utrci će nastupiti i jedan hrvatski reprezentativac, Dalibor Šamšal koji ima startni broj 53.

Cjelovita startna lista veleslaloma u Banskom (.pdf dokument)

Nakon što su se iz Rusije povukli skijaši, ovog će vikenda u Sočiju nastupati skijašice. Na rasporedu je najprije spust na stazi Rosa Kutor čija je težina iznenadila skijašice na treninzima tokom tjedna. Start je za njih postavljen na 1.755 m, a staza dugačka 2.713 m završava na 965 m n/m.

Početak je utrke zakazan za 10 sati, a prijavljeno je čak 66 skijašica. Razlog ovoj neuobičajeno velikoj brojci treba tražiti u svjetlu činjenice da će se na ovoj stazi kroz dvije godine voziti olimpijski spust te natjecateljke već sada žele vidjeti što ih očekuje. Sa sigurnim vodstvom u spustaškom, ali i ukupnom poretku sutra nastupa Lindsey Vonn iza čijih se leđa odvija zanimljiva borba ostalih formom prilično izjednačenih spustašica.

Cjelovita startna lista spusta u Sočiju (.pdf dokument)

Prognoze pobjedničkih podija možete ostavljati u sklopu Skijanje.hr kladionice.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 218203
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr