NATJECANJA

»

SKIJANJE

15.01.2013.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Primož Jerončič, Mitja Šmid Bricelj (PhotoSI)

 

Flachau SL (ž): Opet Shiffrin pa Hansdotter

Mikaela Shiffrin (USA) prva, Frida Hansdotter (SWE) druga - scenarij s ovogodišnjeg slaloma Vip Snježne kraljice na Sljemenu ponovljen i danas na noćnom slalomu Flachaua (AUT). Sofija Novoselić, na žalost, bez druge vožnje.

Njemačke skijašice svakako su najveće tragičarke večerašnjeg noćnog slaloma Svjetskog kupa skijašica u Flachau. Maria Höfl-Riesch nalazila se, naime, u vodstvu, dok je njena sunarodnjakinja Christina Geiger bila odlična treća po završetku prve slalomske vožnje vožene od 17:45 sati. U konačnici - obje nisu uspjele završiti svoje nastupe u drugoj vožnji.

Ovakav rasplet situacije do kraja je otvorio put ka novoj pobjedi i još većem povećavanju prednosti u slalomskom poretku Svjetskog kupa za nedavnu sljemensku Snježnu kraljicu Mikaelu Shiffrin. Za koju ne možemo garantirati da ne bi pobijedila i da Höfl-Riesch drugu vožnju nije završila van staze, iako je Njemičino vrijeme na prva dva prolaza druge vožnje u odnosu na ono Shiffrin bilo još uvijek dosta bolje.

Bilo kako bilo - do svoje treće pobjede u aktualnoj sezoni Shiffrin je nakon Area i Sljemena u Flachau stigla drugim vremenom prve vožnje, uz 0.56 sek. zaostatka u odnosu na Höfl-Riesch. Te 3. vremenom druge vožnje, uz konačnih čak 85 stotinki sekunde prednosti u odnosu na kao i na Sljemenu drugoplasiranu Fridu Hansdotter.

-.-primož jerončič photosi-.-

Dok se ovim djevojkama, za razliku od Sljemena gdje je to bila Erin Milezynski (CAN, danas 10.), sada u Flachau na podiju pridružila iskusna Tanja Poutiainen (FIN), uz 1.10 sek. zaostatka u odnosu na pobjednicu utrke.

Tina Maze (SLO) danas je, kako god to čudno zvučalo, s 5. mjestom utrke stigla do svojeg najlošijeg ovosezonskog slalomskog rezultata. Računaju li se, naravno, samo utrke koje je s obje vožnje regularno završila u cilju. Nakon prve vožnje Tina se nalazila na 8. mjestu, uz 1.38 sek. zaostatka u odnosu na Höfl-Riesch. Dok je u drugoj vožnji odradila 9. vrijeme te utrku završila uz 1.26 sek. zaostatka u odnosu na Shiffrin.

Nakon odustajanja Kathrin Zettel uslijed 'gaženja' jednih vratiju još u prvoj vožnji pa potom i Michaele Kirchgasser koja je uoči odustajanja na samom startu druge vožnje, kao Janica svojedobno na Sljemenu, ostala bez jednog štapa, za Austriju ponos na domaćem noćnom slalomu Flachaua koliko-toliko spasila je mlađa sestra Schild, Bernadette, završnim plasmanom na 6. mjesto utrke. A odlična 4. danas je završila Anna Swenn Larsson (SWE).

Sofija Novoselić, koja je u prvu vožnju krenula sa startnim brojem 65, utrku je u prvoj vožnji završila na 51. poziciji uz 6.58 sek. zaostatka u odnosu na najbrže vrijeme.

-.-mitja šmid bricelj photosi-.-

Nakon Flachaua najbolje skijašice svijeta sada sele put Cortine d'Ampezzo (ITA), gdje ih za vikend očekuju nove dvije utrke u brzim disciplinama. 

Konačni poredak prvih 10 skijašica utrke:

1. SHIFFRIN Mikaela (USA) 1:51.45
2. HANSDOTTER Frida (SWE) + 0.85
3. POUTIAINEN Tanja (FIN) + 1.10
4. SWENN LARSSON Anna (SWE) + 1.12
5. MAZE Tina (SLO) + 1.26
6. SCHILD Bernadette (AUT) + 1.40
7. PIETILAE-HOLMNER Maria (SWE) + 1.88
8. ZAHROBSKA Šarka (CZE) + 1.93
9. GISIN Michelle (SUI) + 1.99
10. MIELZYNSKI Erin (CAN) + 2.14
---
51. NOVOSELIĆ Sofija (CRO) + 6.58 (nakon 1. vožnje)

Cjeloviti rezultati, analiza, poretci nakon utrke (pdf)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 125276
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr