NATJECANJA

»

SKIJANJE

13.01.2015.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Goran Razić, arhiva Skijanje.hr

 

Flachau SL (ž): Slavlje Hansdotter, Maze druga

Frida Hansdotter (SWE) do druge pobjede karijere na večerašnjem noćnom slalomu Flachaua (AUT). Tina Maze (SLO) i Mikaela Shiffrin (USA) ovoga puta društvo na podiju. Leona Popović 54. prve vožnje.

"Vječita druga" Frida Hansdotter ima ipak i drugu slalomsku pobjedu karijere. A do nje je u Flachau stigla i više nego zasluženo. Utrku je povela već nakon prve vožnje. Te prednost u odnosu na konkurentice na kraju uspješno obranila za konačnih 1:49.59 te 61 stotinku prednosti u odnosu na Tinu Maze te 63 stotinke prednosti u odnosu na sljemensku Snježnu kraljicu Mikaelu Shiffrin.

Shiffrin se nakon prve vožnje nalazila malo predaleko za bolje od podija, na osmoj poziciji. Dok je Maze i nakon prve vožnje, kao i na kraju, bila druga.

Ovakvim raspletom Hansdotter opet povećava slalomsku prednost s 1 na 41 bod prednosti u odnosu na Shiffrin. A Maze se drugoplasiranoj ukupno, opet Shiffrin, odvaja na čak 252 boda u borbi za veliki Globus.

Prvim vremenom druge vožnje Veronika Velez Zuzulova (SVK) danas ukupno peta, uz osam stotinki, odlična Švicarka Wendy Holdener samo četiri stotinke sporija od Shiffrin na četvrtoj poziciji. Nina Loeseth (NOR) sljemensko treće potvrđuje šestim mjestom Flachaua, Nicole Hosp najbolja domaća skijašica na sedmom mjestu.

Najmlađa skijašica prijavljena za start na utrci, naša Leona Popović, iz drugog je pokušaja završila prvu vožnju jednog slaloma Svjetskog kupa. Iza sebe je u plasmanu ostavila pet djevojaka te zauzela 54. mjesto, uz 4.16 sek. zaostatka za Hansdotter.

Konačni poredak prvih 10 utrke:

1. HANSDOTTER Frida (SWE) 1:49.59
2. MAZE Tina (SLO) +0.61
3. SHIFFRIN Mikaela (USA) +0.63
4. HOLDENER Wendy (SUI) +0.67
5. VELEZ ZUZULOVA Veronika (SVK) +0.71
6. LOESETH Nina (NOR) +0.91
7. HOSP Nicole (AUT) +1.66
8. ZETTEL Kathrin (AUT) +1.71
9. STRACHOVA Šarka (CZE) +1.77
10. SAEFVENBERG Charlotta (SWE) +1.83
...
54. POPOVIĆ Leona (CRO) +4.16

Cjeloviti rezultati utrke (.pdf)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 230601
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr