NATJECANJA

»

SKIJANJE

16.07.2012.      

Autor: Matija Kralj

Foto: CroSki

 

Günter Hujara: "Nemam ništa protiv Hrvata"

Kao i svake godine u srpnju, direktor FIS Svjetskog kupa za skijaše Günter Hujara svoje je ljetovanje u Hrvatskoj 'spojio' s redovnom tehničkom inspekcijom sljemenskog Crvenog spusta.

Po obavljenom posjetu stazi Hujara je održao i uobičajenu konferenciju za medije u sljemenskom hotelu Tomislavov dom. I to u društvu, između ostalih, prvenstveno gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića te direktora hrvatskih alpskih skijaških reprezentacija i sljemenskih slaloma Svjetskog kupa Vedrana Pavleka.

"Moj današnji posjet samo je manjim dijelom usmjeren na pregled tehničkog stanja Crvenog spusta. Puno više danas sam ovdje da još jednom, uime Svjetske skijaške federacije i svoje osobno ime, izrazim jasnu podršku i poštovanje sljemenskim utrkama Svjetskog kupa.

Unazad nekoliko godina sljemenske utrke nama su uistinu po značaju stigle u rang najvećih 'klasika' Svjetskog kupa. I svakako želimo da to tako i ostane.


Osobito vama, predstavnicima medija, baš bih i iz tog razloga danas želio jasno ponoviti jedno: Nitko u Svjetskoj skijaškoj federaciji, niti ja osobno, nemamo ništa protiv Zagreba, Sljemena, Hrvatskog skijaškog saveza ili Hrvatske!", započeo je pomalo iznenađujuće Hujara. Vrlo brzo ispostavilo se da cilja na pojedine medijske interpretacije vlastite uloge u prošlosezonskoj 'aferi haklanje' oko Marcela Hirschera, a kada ga se u dijelu naše medijske javnosti više ili manje otvoreno optuživalo za naklonjenost skijaški 'velikoj i moćnoj' Austriji naspram 'male i neutjecajne' Hrvatske.

"Meni je važno da znate da mi u FIS-u sve zemlje i sve natjecatelje tretiramo jednakopravno. Pazite, i Vedran Pavlek član je Vijeća FIS-a. Gdje sudjeluje ravnopravno u donošenju odluka s predstavnicima tih nekih tzv. velikih skijaških nacija", poentirao je Hujara.

Vedran Pavlek izvijestio je kako su termini utrka Vip Trofeja Snježne kraljice u 2013. 4. i 6. siječnja, nakon nekoliko sezona stanke iznova i uz utrku skijaških legendi u nedjelju 6. siječnja. Sa strane Grada Zagreba iznova je iskazana podrška ovom sportskom projektu. A ljudi zaduženi za pripremu Sljemena za utrke prisutne su uvjerili kako koordinacija glatko funkcionira te kako sve za sada ide prema zamišljenom planu.

-.--.-

Niti ova konferencija za medije nije mogla proći bez pitanja gradonačelniku vezana uz dva temeljna sljemenska projekta koja bi trebala biti (ili već bar 'na papiru' jesu) u planu: projekt izgradnje većeg akumulacijskog jezera te projekt izgradnje nove sljemenske žičare. Naše čitatelje samo bismo po tom pitanju željeli izvijestiti da niti od jednoga niti od drugoga projekta u skorijoj budućnosti iznova kratko i jasno - očito neće biti ništa. Političkim floskulama unatoč ...

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 154499
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr