NATJECANJA

»

SKIJANJE

19.12.2016.      

Autor: Antonio Gizdulić 

Gut i Hirscher napokon pobjednici

Ovu nedjelju održane su utrke ženskog superveleslaloma i muškog veleslaloma. Poslije male stanke, na pobjednički put vratili su se Lara Gut i Marcel Hirscher. Zubčiću je pripalo šesnaesto mjesto.

Prema važećem rasporedu, ove nedjelje dočekale su nas utrke ženskog superveleslaloma u Val d'Isereu i muškog veleslaloma u Alta Badiji. Čast da otvore nedjeljnji program pripao je muškom dijelu karavane Svjetskog skijaškog kupa. Utrka se održala u srcu Dolomita, na sjajno pripremljenoj, legendarnoj stazi Gran Risa.

 

Do svoje prve veleslalomske pobjede ove sezone, druge ukupno, stigao je aktualni pobjednik Svjetskog skijaškog kupa, Marcel Hirscher. Sjajnu utrku odskijao je Marcel te niti u jednom trenutku njegova pobjeda nije bila upitna. Gran Risa je vrlo strma staza, a Marcel se sjajno snašao na njoj te je ostvario ukupno vrijeme od 2:32.89.

 

Drugu poziciju osvojio je izvanredni Francuz Mathieu Faivre, pritom zaostavši 0.71 sekundi za pobjednikom. Mathieu je sjajno odskijao obje vožnje, ali to nije bilo dovoljno za pobijediti sjajnog Hirschera. Valja istaknuti kako je Faivre bio najbolje plasirani Francuz u veleslalomskoj utrci. Glavna francuska uzdanica, Alexis Pinturault, držao je nakon prve vožnje sedmo mjesto, da bi u drugom dijelu natjecanja završio u zaštitnoj ogradi. Srećom, Alexis je prošao bez težih ozljeda.

 

Do svog prvog postolja u karijeri stigao je tridesetdvogodišnji talijanski reprezentativac Florian Eisath. Iako uvijek prisutan u natjecanjima Svjetskog skijaškog kupa, do sada nikada nije uspio povezati dvije fenomenalne vožnje, već je uvijek ostvarivao prosječne rezultate. Iako je svojim ulaskom u cilj razgalio publiku u La Villi, za pobjedu i potpuni delirij, nedostajalo mu je 1.10 sekundi.

 

Iz same utrke još valja istaknuti kako je Slovenac Žan Kranjec osvojio četvrto mjesto i time ponovio svoj najbolji rezultat karijere iz Söldena. Za ulazak na postolje nedostajalo mu je, ipak prevelikih, 0.80 sekundi.

 

Hrvatska je u nedjeljnjoj utrci imala dva predstavnika. Filip Zubčić odskijao je dvije solidne vožnje što mu je donijelo šesnaestu poziciju. Pritom je zaostao 3.55 sekundi za Hirscherom. Drugi hrvatski predstavnik u nedjeljnjom veleslalomu bio je William Vukelić sa startnim brojem 69. Osamnaestogodišnji William je odskijao utrku u skladu sa svojim mogućnostima te je doskijao do 52. pozicije.

 

Ove nedjelje Val d'Isere je ugostio i svoju posljednju ovosezonsku utrku Svjetskog skijaškog kupa. Za sam kraj ostala je utrka ženskog superveleslaloma. Nakon dva uzastopna ispadanja, na sam tron popela se aktualna pobjednica Svjetskog skijaškog kupa, Lara Gut. Iako je u svojoj vožnji napravila nekoliko pogrešaka, vrijeme od 1:23.24 nije uspjela nadmašiti niti jedna djevojka.

 

Drugo vrijeme utrke ostvarila je predstavnica Lihtenštajna Tina Weirather. Za pobjednicom je zaostala 0.13 sekundi. Za vrijeme cijele njezine vožnje činilo se kako će zasjesti na prvu poziciju, no ipak nije uspjela. Lara Gut je donji dio staze odskijala fantastično, zbog čega je i pobijedila.

 

Do treće pozicije doskijala je talijanska predstavnica. Ukoliko niste pratili utrku, sigurno ćete pomisliti kako je riječ o Sofiji Goggiji. Nažalost, Sofija nije uspjela završiti nedjeljnu utrku, no zato je to izvrsno iskoristila njena reprezentativna kolegica. Do svog drugog postolja, prvog u superveleslalomu, pomalo senzacionalno je stigla Elena Curtoni. Za pobjednicom je zaostala 1.21 sekundi i time nastavila fantastične rezultate talijanske reprezentacije.

 

Serija utrka nastavlja se već danas. Muškarce očekuje utrka paralelnog veleslaloma na Gran Risi od 18 sati, dok ženski dio ekspedicije sutra seli u Courchevel. U utorak ih očekuje utrka veleslaloma. Potom još preostaje muški noćni slalom u Madonni di Campiglio. U svakom slučaju, uzbuđenja neće nedostajati.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 145607
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr