NATJECANJA

»

SKIJANJE

02.02.2014.      

Autor: Goran Vukelić

Foto: Goran Razić, arhiva Skijanje.hr

 

Kranjska Gora, SL (ž): Prvijenac Hansdotter

Posljednja utrka pred Olimpijske igre pripala Fridi Hansdotter.

Vremenski su se uvjeti danas u Kranjskoj Gori popravili u tolikoj mjeri da su dopustili održavanje slalomske utrke za skijašice, posljednje prije Zimskih olimpijskih igara u Sočiju. Bitnim samopouzdanjem pred to veliko natjecanje se napunila Frida Hansdotter, pobjednica današnjeg slaloma.

U prvoj je vožnji na stazi Podkoren najbolja bila Mikaela Shiffrin koja je iza sebe ostavila švedski dvojac Fridu Hansdotter i Mariu Pietilae-Holmner. Do vodećeg se trojca smjestila Marlies Schild, pobjednica dvaju ovosezonskih slaloma dok je najbolja Slovenka bila Tina Maze na 19. poziciji.

Gust je snijeg u drugoj vožnji otežao situaciju skijašicama po pitanju vidljivosti i uvjeta na stazi. Domaćine je tako razočarao odustanak Tine Maze tik pred ciljem, a loše je sreće bila i vodeća iz prve vožnje Mikaela Shiffrin. Amerikanka je uslijed greške u gornjem dijelu staze izgubila ritam što ju je gurnulo na završnu sedmu poziciju.

Razloga za slavlje je zato imala Frida Hansdotter. Na najbolji je mogući način iskoristila postavu švedskog trenera u drugoj vožnji i došla do svoje prve pobjede u Svjetskom kupu. Iza nje je završio sestrinski duo Schild – Marlies i Bernadette. A uoči današnje pobjede Hansdotter je slalome Svj. kupa čak osam puta završavala na 2. mjestu!

Sofija Novoselić prvu vožnju slaloma Kranjske Gore završila je na 60. poziciji, uz 6.56 sek. zaostatka za najbržim vremenom.

Skijašice sada kreću put Sočija gdje im je prva utrka na rasporedu 10. veljače, a riječ je o superkombinaciji.

Konačan poredak prvih 10 skijašica:

1. HANSDOTTER Frida (SWE) 1:50.17
2. SCHILD Marlies (AUT) +0.05
3. SCHILD Bernadette (AUT)  +0.15
4. NOENS Nastasia (FRA) +0.24
5. PIETILAE-HOLMNER Maria (SWE) +0.29
6. SWENN-LARSSON Anna (SWE) +0.63
7. SHIFFRIN Mikaela (USA) +0.72
8. COSTAZZA Chiara (ITA) +0.76
9. STRACHOVA Sarka (CZE) +0.80
9. HOLDENER Wendy (SUI) +0.80
...
60. NOVOSELIĆ Sofija (CRO) +6.56 (nakon 1. vožnje)

Cjeloviti rezultati utrke (.pdf)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 121435
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr