NATJECANJA

»

SKIJANJE

04.03.2012.      

Autor: Matija Kralj

Foto: J. Ericsson

 

Kvitfjell SG (m): Norveških '1-2', Feuz 3., Natko 37.

Kjetil Jansrud (NOR) uspio je u domaćem Kvitfjellu iz ovosezonskog trećeg pokušaja stići do svoje prve pobjede u Svjetskom kupu u karijeri. Aksel Lund Svindal upotpunio norveško zadovoljstvo drugim mjestom, Beat Feuz 3.

Kjetil Jansrud prvih je šest plasmana na pobjednički podij na utrkama Svjetskog kupa ostvario u veleslalomu. Pri čemu je čak tri puta bio završni drugi. Iz tog kuta gledano čak je i donekle ironično da je 26-godišnji Norvežanin do svoje prve pobjede na nekoj od utrka Svjetskog kupa stigao u - brzim disciplinama. Pa makar to i bilo u veleslalomu djelomično možda i najsrodnijem superveleslalomu.

Bilo kako bilo - Jansrud je danas pobjedu definitivno zaslužio. I ne samo danas. Jer je već i u petak na prvom superveleslalomu pobjedu 'promašio' za tri, a jučer na spustu za samo dvije stotinke sekunde. Današnje pobjedničko vrijeme Kjetil Jansrud postavio je uz 1:34.02. Reprezentativni kolega Aksel Lund Svindal, peti nakon dvanaestog Jansruda na startu, pobjedničkom vremenu približiti se uspio najviše - na 21 stotinku sekunde. A svega pet stotinki sporiji od Svindala bio je Beat Feuz (SUI).

Zajednički pobjednik prvog superveleslaloma Kvitfjella u petak svoju je prednost u ukupnom poretku Svjetskog kupa uoči Kranjske Gore (SLO) sada tako definitivno povisio na 115 bodova u odnosu na Marcela Hirschera (AUT) te 207 bodova u odnosu na Ivicu Kostelića. Kojem je sada i Svindal na četvrtom mjestu došao sasvim blizu, na 44 boda zaostatka.

U superveleslalomskom poretku Svjetskog kupa Aksel Lund Svindal uspješno se opet malo odvojio od ostatka konkurencije uz još samo jednu utrku na završnici u Schladmingu do kraja sezone. Svindal sada ima 413 bodova. Didier Cuche, danas šesti, sada je na 371 bodu. Dok je Beat Feuz na 368 bodova.

Klaus Kroell (AUT), ovosezonski dvostruki pobjednik Kvitfjella, današnji je superveleslalom završio na četvrtom mjestu. Svega stotinku iza Kroella smjestio se njegov mladi 22-godišnji reprezentativni kolega Max Franz. A unutar sekunde od pobjednika utrke Jansruda danas se smjestio još samo sa startnim brojem 25 Finac Andreas Romar, uz 91 stotinku sekunde zaostatka.

Natko Zrnčić-Dim sa startnim je brojem 38 odskijao vrijeme 1:36.82 što je bilo za 2.80 sek. sporije vrijeme u odnosu na ono pobjedničko. I Natka je smjestilo na 37. poziciju, ali uz svega 18 stotinki sekunde zaostatka do 30. pozicije.

Iduća subota i nedjelja u Kranjskoj Gori donose po jedan veleslalom i slalom. Uz još uvijek realnu mogućnost da na tim utrkama, prođe li u prvom dijelu tjedna u Innerkremsu (AUT) sve prema željenom planu, iznova vidimo i Ivicu Kostelića.  

Konačni poredak prvih 10 skijaša danas:

1. JANSRUD Kjetil (NOR) 1:34.02
2. SVINDAL Aksel Lund (NOR) + 0.21
3. FEUZ Beat (SUI) + 0.26
4, KROELL Klaus (AUT) + 0.73
5. FRANZ Max (AUT) + 0.74
6. CUCHE Didier (SUI) + 0.86
7. ROMAR Andreas (FIN) + 0.91
8. REICHELT Hannes (AUT) + 1.36
9. GUAY Erik (CAN) + 1.37
10. OLSSON Hans (SWE) + 1.39
...
37. ZRNČIĆ-DIM Natko (CRO) + 2.80

Cjeloviti rezultati, analiza utrke (.pdf dokument)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 202169
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr