NATJECANJA

»

SKIJANJE

27.06.2013.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Goran Razić, arhiva Skijanje.hr

 

Marcel Hirscher: "Potraga za savršenim zavojem"

Aktualni dvostruki ukupni pobjednik Svjetskog kupa u ljetnom razgovoru za ORF potvrdio kako ne smatra da je još dohvatio vrhunac svojih mogućnosti, ali i kako je potpuno spreman i na moguće "negativne scenarije" u sezonama koje slijede.

Unatoč senzacionalnim sportskim uspjesima Marcelu Hirscheru, i sukladno posljednjem razgovoru za ORF, definitivno se iznova mora priznati jedno - koliko god neki možda s vremenom očekivali naznake nekakvog mogućeg "mušićavog" ponašanja novonastale zvijezde, on se i nadalje trudi, i riječima svakako potvrđuje, da je još uvijek u stanju ostati "s dvije noge na zemlji".

"Moja je temeljna motivacija samo jedna - ja sam još uvijek u potrazi za onim savršeno izvedenim zavojem na stazi. Na ovakvu tvrdnju netko potpuno logično može zatim postaviti pitanje: A što bi točno predstavljalo taj savršeni zavoj? No onoga trenutka kada prestanete vjerovati da u bilo čemu što radite možete još napredovati, da možete postati i još bolji nego što jeste - to je onaj trenutak kada s time što radite jednostavno trebate stati. Tako ja to barem vidim, i da, da odmah pokušam preduhitriti moguće iduće pitanje: onoga trenutka kada osjetim da sam "uhvatio" taj savršeni zavoj, tada stvarno mogu istog trenutka i završiti karijeru (smijeh)", riječi su kojima mladi Austrijanac odgovara na pitanje o mogućim ciljevima za novu nakon jedne za njega osobno već gotovo u potpunosti savršene sezone. Ali i dodaje:

"Siguran sam da još nisam dohvatio maksimum svih svojih sposobnosti. A niti u kojem slučaju ne mogu ustvrditi niti da sam "sit uspjeha". Upravo iz ovih razloga dat ću baš sve od sebe da i dalje skijam na vrhunskoj razini. Ali znate - skijati na vrhunskoj razini za mene ne znači plasirati se iz utrke u utrku stalno na pobjednička postolja. Stvarno ne znači, iako mi to mnogi ne vjeruju.

Moji su ciljevi uoči svake sezone relativno bitno skromniji - skijati dovoljno dobro kako bi se ostalo u prvoj jakosnoj skupini 15 najboljih u mojim dvjema paradnim disciplinama - veleslalomu i slalomu. Ako to uspijem tada znam da sam zbog startnog broja u svakoj utrci u realnoj prilici i za najviši plasman. Ali isto tako jako dobro znam i da svaki novi pobjednički podij za mene može biti možda ujedno i posljednji! I da se podiji i medalje jednako tako mogu, a i ne moraju dogoditi.

-.-Goran Razić-.-

Sa svoje 24 godine napravio sam već puno više nego što sam kao skijaš-početnik ikada uopće i mogao sanjati. I da u profesionalnom skijanju više nikada rezultatski ne napravim baš ništa - ja sam napravio puno. Takav pristup meni je jedini ispravan, ali me ujedno i opušta. Jer - ja ne želim lagati i tvrditi da neću napraviti sve što je u mojoj moći da ovaj skijaški san s uspjesima kao na tekućoj traci potraje i dalje, ali znam i da se ništa ne može postići na silu. I da će doći dani kada to više, iz kojeg god razloga, neće biti moguće. Kada se to i dogodi - bit ću spreman na to, neću očajavati, već stvarno vjerujem da ću se i s tom novom situacijom moći znati sasvim solidno nositi", pojašnjava Hirscher dodajući ujedno kako se još uvijek privikava na status slavne osobe, na medijski interes koji oko njega vlada te kako i slava, ali i anonimnost, svaka na svoj način imaju svoje prednosti i mane:

"Kada se ponekad poželim maknuti od svega, evo primjerice s djevojkom u potpunom miru izaći negdje na večeru i neopterećeno se malo zabaviti - u tim trenucima dao bih sve za malo one nekadašnje anonimnosti", riječi su Marcela Hirschera za kraj. 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 156401
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr