NATJECANJA

»

SKIJANJE

24.07.2014.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Goran Razić, arhiva Skijanje.hr

 

Od četiri sestre Loeseth ostaje - samo jedna

Iznenadni kraj karijere za Monu Loeseth.

Baš kao i Simari Birkneri, i norveške sestre Loeseth duži su niz godina bile posebna specifičnost svijeta natjecateljskog skijanja. Ima ih čak četiri, i sve četiri su se okušale kao skijašice. Najstarija Lene i najmlađa Lisa u konačnici su ipak od skijanja odustale prve. A sada im se, u dobi od 23 godine, pridružuje i Mona te aktivna ostaje - samo 25-godišnja Nina.

"Život je puno više od samo skijanja. Nestalo je natjecateljske strasti, a ja sam od početka znala - dođe li to vrijeme, i moja natjecateljska karijera svakako će biti gotova", na opće iznenađenje skijaške javnosti, pa i vodstva norveških alpskih skijaških reprezentacija, na ovu se temu putem društvenih mreža svježe oglasila Mona. Skijašica koja je ovogodišnji slalom ZOI u Sočiju završila na solidnom 16. mjestu, koja je veleslalome i slalome Svjetskog kupa po pet puta završavala u najboljih 30. I koja je slalom Snježne kraljice na Sljemenu, još u dobi od nepunih 19 godina, završila na 23. poziciji, veleslalom Maribora svega tjedan-dva nakon Sljemena i na 12. poziciji. Začinivši niz i naslovima svjetske juniorske prvakinje u veleslalomu i kombinaciji te svjetske juniorske viceprvakinje u slalomu u veljači iste, 2010. godine.

Istina - nakon 2009. i 2010. godine njen se razvoj, i zbog težih lomova potkoljenice, baš i nije nastavio u željenom smjeru. A prošla sezona donijela joj je čitav niz što nezavršavanja, što izostanaka kvalifikacije za slalomske i veleslalomske druge vožnje u Svjetskom kupu. Ipak - 15. mjesto veleslaloma Val d'Iserea te 19. mjesto slaloma u Flachau, uz niz vrhunskih rezultata Europa kupa, upisani su i u takvoj sezoni te se Mona od natjecateljskog skijanja oprašta još uvijek kao sastavni dio norveških ski reprezentacija.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 222633
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr