NATJECANJA

»

SKIJANJE

21.04.2015.      

Autor: Skijanje.hr

 

Određene ski reprezentacije za sezonu 2015/16.

Na današnjem sastanku Alpskog odbora određeni su natjecatelji i treneri za sljedeću sezonu 2015/2016. Ivica Kostelić s fokusom na slalom i alpsku kombinaciju. Leona Popović u A reprezentaciji.

Kao što je i sam najavio, Ivica Kostelić ulazi u najvjerojatnije svoju posljednju sezonu fokusiran na slalom i alpsku kombinaciju. S obzirom na to, u njegovoj ekipi nema više potrebe za tako velikim brojem ljudi kao prethodnih nekoliko godina kada je vozio sve discipline, ali još uvijek dovoljan broj za realizaciju kvalitetnog programa priprema i natjecanja.

Ivica započinje u četvrtak, nakon uspješno završene rehabilitacije u Daruvarskim toplicama i nekoliko dana laganog skijanja na Sljemenu, sa snježnim treninzima na ledenjaku Mölltal (AUT).

S obzirom da je naš jedini natjecatelj koji će se na najvišem nivou fokusirati na brze discipline, za Natka Zrnčića-Dima dogovorena je suradnja za treninge i natjecanja brzih disciplina s drugim reprezentacijama (prvenstveno Slovenskom) dok će tehničke discipline Natko uglavnom trenirati s Ivicom i Filipom Zubčićem, a o njemu će brinuti trener-serviser Mladen Bezjak.

Za Filipa, koji ostaje s istim trenerima i serviserima s kojima je do sada odlično radio i postigao ogroman napredak u prethodnoj sezoni, predviđen je i dalje fokus na tehničke discipline, ali s povećanjem opsega treninga superveleslaloma neophodnog zbog daljnjeg napretka u veleslalomu.

Mlada Leona Popović, jedna od najboljih juniorki u svojem godištu na svijetu, koja je ostvarila veliki napredak u prošloj sezoni i završila na 79. mjestu na FIS ljestvici u slalomu, uvrštena je u A reprezentaciju gdje nastavlja sa svojim dosadašnjim trenerom-serviserom Goranom Račkim te tako nakon nekoliko sezona ponovno imamo članicu A ženske reprezentacije.

Svi natjecatelji koji su bili u sastavu reprezentacija u sezoni 2014/15. ostaju i dalje u sastavu reprezentacija za sezonu 2015/2016., a od novih natjecatelja pridružuje im se Max Ullrich, sin zagrebačkog skijaškog trenera Svena Ullricha koji žive i treniraju u norveškom Hafjellu i koji je u prethodnoj sezoni ostvario veliki napredak i odlične rezultate u brzim disciplinama na Svjetskom prvenstvu u Beaver Creeku (CO, USA).

Višegodišnji trener kadetske reprezentacije Mirko Kvastek, s kojom je ostvarivao odlične rezultate koji uključuju i pobjede na Trofeu Topolino, prelazi u juniorsko skijanje gdje će nastaviti brinuti o natjecateljima koje je vodio kroz kadetsko skijanje u jednoj brojnijoj trening grupi gdje će, među ostalima, biti i velike nade poput Istoka Rodeša i Lane Zbašnik, koja je prošle sezone pobijedila na Trofeu Topolino, a priključit će im se i najperspektivnija kadetkinja Ida Štimac kako bi, na sličan način kako je to radila Janica Kostelić, za vrijeme kadetskog skijanja stjecala iskustvo kao predvozačica na FIS natjecanjima i u društvu starijih od sebe.

Brigu oko kadetske reprezentacije preuzet će dugogodišnji trener u ekipi Ivice Kostelića, Dubravko Lalić, koji tu funkciju preuzima od Mirka Kvasteka i nastavlja s višegodišnjim kvalitetnim radom Hrvatskog skijaškog saveza s mladim natjecateljima od kojih su brojni već 'dogurali' do Svjetskog kupa, obznanjeno je danas iz Hrvatskog skijaškog saveza.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 122650
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr