NATJECANJA

»

SKIJANJE

05.01.2011.      

Autor: Goran Vukelić 

Resi Stiegler: "Povratak najdražoj utrci"

Nakon gotovo tri godine mučenja s ozljedama, Resi Stiegler se vraća utrkama Svjetskog kupa.

Ako se nekoga može označiti pehistom, onda u najužu konkurenciju sigurno ulazi Resi Stiegler. Amerikanka je, naime, sa svoje tek 25 godine pretrpjela takav nevjerojatan niz ozljeda da bi bilo tko drugi već odavno odustao od profesionalne skijaške karijere. No, kćer olimpijskog pobjednika Josefa Stieglera je bila čvrsta u svojoj odluci o povratku među najbolje skijašice i zato smo je i gledali na sljemenskom slalomu.

"Vratila sam se svojoj nadražoj utrci – Snježnoj kraljici", kazivala nam je poslije prve vožnje. "Lijepo mi je prošetati gradom prije natjecanja. Još kad smo se iz magle dignuli na skijalište gdje nas je obasjalo sunce... Predivno!"

-.--.-

Stiegler se na Crvenom spustu nije uspjela kvalificirati u drugu vožnju: "U prošlih sam nekoliko utrka ove sezone bila preoprezna, tako da sam sada 'pustila skiju'. Dogodila mi se zato i pogreška koja me stajala druge vožnje. No, nije mi žao, drago mi je da sam tu i da se vraćam utrkama Svjetskog kupa."

A povratak je započeo već nakon teške ozljede u prosincu 2007. u Lienzu. Tada su stradali ligamenti desnog koljena, a tek što se trebala vratiti treninzima ponovno se ozlijedila. U ljeto 2008. ponovno su "otišli" ligamenti, ovog puta na nogometnoj utakmici. Naporan put oporavka ni ovaj put nije sretno završio jer Amerikanka je opet nastradala prošle godine u Copper Mountainu te propustila cijelu olimpijsku sezonu. U gotovo tri godine je tako skupila samo dva starta u Svjetskom kupu.

-.--.-

"Bilo je izrazito teško mentalno se vratiti skijanju nakon takvog niza ozljeda", prisjeća se. "Nije problem u tjelesnoj pripremi, već kako pripremiti 'glavu', kako ostaviti strah iza sebe i opet napadati stazu kao nekada. Bitno mi je da se još uvijek zabavljam na skijama, sve skupa mi je još uvijek predstavlja veliko zadovoljstvo. Na kraju, dovoljno sam mlada da se mogu uspješno vratiti i dobro skijati", uz smijeh zaključuje Resi.

Prije ozljeda Stiegler je redovito vozila i brze discipline, a posebno je dobra bila u superkombinacijskim utrkama. Zasad se ograničila samo na slalome: "Da, ne brzamo s povratkom brzim disciplinama. Postupno ću se vratiti i njima, vjerojatno kroz dvije do tri sezone."

-.--.-

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 197848
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr