NATJECANJA

»

SKIJANJE

20.12.2016.      

Autor: Antonio Gizdulić

Photo: arhivska fotografija

 

Senzacionalna pobjeda Sarrazina, otkaz utrke u Courchevelu

Francuski reprezentativac Cyprien Sarrazin senzacionalno je došao do pobjede u paralelnom veleslalomu održanom u talijanskoj Alta Badiji. Današnja utrka u Courchevelu je otkazana.

Nakon iznimno zanimljivog i dinamičnog vikenda, početak tjedna donio nam je nova uzbuđenja. U ponedjeljak je održano natjecanje Svjetskog skijaškog kupa u paralelnom veleslalomu. Time je Alta Badia druge godine za redom organizirala vrlo zanimljivu utrku nešto novijeg formata. Staza je bila postavljena na zadnje dvije prijelomnice legendarne Gran Rise. Cjelokupno natjecanje apsolutno je opravdalo svoja očekivanja.

U nešto više od sat vremena, mogli smo vidjeti turnirski obračun najboljih svjetskih skijaša. Do svoje prve pobjede u karijeri, senzacionalno je stigao mladi francuski reprezentativac Cyprien Sarrazin. Iako je ove sezone s visokim startnim brojevima uspio dolaziti do bodova u veleslalomu, nitko se ni u snu nije nadao kako bi baš na Gran Risi mogao postati prava skijaška senzacija. Do pobjede je stigao nakon eliminacije Justina Murisiera, Philipa Schoeghofera, Andre Myhrera, Leif Kristian Haugena te Carla Janke.

Carlo Janka posljednji je u prethodnom nizu skijaša i kao takav zadnja žrtva pobjednika Sarrazina. Tim porazom u finalnoj utrci osvojio je sjajno drugo mjesto. To je njegovo prvo postolje nakon pobjede u superveleslalomu Jeongseonga prošle sezone.

Za treću poziciju borili su se Leif Kristian Haugen i Kjetil Jansrud. Bila je to vrlo neizvjesna utrka norveških skijaša. Na kraju je ipak nešto brži bio prošlogodišnji pobjednik paralelnog veleslaloma, Kjetil Jansrud.

Valja napomenuti kako je natjecanje donijelo pravi pomor favorita. Alexis Pinturault ispao je već u osmini finala od Andre Myhrera te je zauzeo devetu poziciju. Henrik Kristoffersen u istom dijelu natjecanja nije uspio pobijediti Carla Janku, što mu je donijelo desetu poziciju. Marcel Hirscher i Felix Neureuther oprostili su se u šesnaestini finala, odnosno na samom početku natjecanja, te su u skladu s time zauzeli osamnaestu i dvadeset treću poziciju.

Na samom početku natjecanja ispao je i hrvatski predstavnik Filip Zubčić. Od Filipa je u dvije vožnje šesnaestine finala bio bolji Nijemac Stefan Luitz. Doduše, Luitz nije imao pretežak posao jer je Filip u prvom dijelu promašio vrata, što mu je donijelo nenadoknadiv zaostatak u drugom dijelu šesnaestine finala. Veliki je uspjeh što je Filip bio dio natjecanja te je svakako bogatiji za jedno zanimljivo skijaško iskustvo.

Utorak je trebao donijeti nova uzbuđenja u ženskom dijelu natjecanja. Courchevel je prema rasporedu trebao ugostiti veleslalomsko natjecanje Svjetskog skijaškog kupa. Prva vožnja utrke započela je prema rasporedu, ali se nakon prvih petnaest skijašica morala obustaviti. U toku dana više se puta odgađao nastavak, pa se čak željelo sve započeti ispočetka, no vjetar je bio jači od svega. Nažalost, nikako se nije moglo izbjeći otkazivanje utrke.

Prije samog otkazivanja utrke na vodećoj poziciji bila je Sofia Goggia, dok je drugo mjesto držala njezina reprezentativna kolegica Federica Brignone. Zaostajala je za Sofijom 0.02 sekunde. Na trećoj se poziciji nalazila Nina Loeseth sa zaostatkom od 0.34 sekunde.

Iz FIS-a javljaju kako će pravovremeno izvijestiti o nadoknadi navedene utrke. Za sada se zna kako se sigurno utrka neće održati sutra, što je bila prva zamisao. Time ženski dio skijaške karavane odlazi na kratku božićnu stanku nakon koje ih već 28.12. očekuje utrka veleslaloma u Semmeringu. Muškom dijelu natjecanja prije stanke preostaje još utrka slaloma u Madonni di Campiglio. Nakon Božića sele u Santa Caterinu gdje ih očekuju utrke brzih disciplina.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 7756
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr