NATJECANJA

»

SKIJANJE

03.01.2017.      

Autor: Antonio Gizdulić

Photo: Skijanje.hr (Sport-IT)

 

Sljeme je dobilo novu Snježnu kraljicu

Sjajna utrka održana je danas na sljemenskom Crvenom spustu. Najbrža od svih bila je Slovakinja Veronika Velež Zuzulova što joj je po prvi puta u karijeri donijelo titulu Snježne kraljice.

Nakon utrka u Semmeringu, danas su djevojke, po jedanaesti puta, imale prilike natjecati se na zagrebačkom Sljemenu. Nova utrka Snježne kraljice donijela je i više uzbuđenja nego li se moglo očekivati.

Prva vožnja bila je postavljena od strane njemačkog trenera Krumbachera te je ponudila nevjerojatan, pomalo senzacionalan rasplet. Niz stazu je prva krenula sjajna Slovakinja Veronika Velež Zuzulova te je ostvarila vrijeme koje nitko nije uspio nadmašiti u prvom dijelu natjecanja. Iako je odskijala sasvim solidnu vožnju, stjecao se dojam kako to ipak nije dovoljno dobro za prvu poziciju, no ispalo je sasvim suprotno.

Njezine glavne konkurentice te glavne favoritkinje utrke ispale su već u prvoj vožnji. Naravno, riječ je o Wendy Holdener i, inače izvrsnoj, Mikaeli Shiffrin. Obje djevojke nagazile su skijaški štap te više nije bilo povratka. Impresivan je podatak kako prvi dio natjecanja nije uspjela završiti čak dvadeset i jedna skijašica. Nažalost, među tom brojkom nalazi se i jedina hrvatska predstavnica, Leona Popović.

-.--.-

Navedeni događaji otvorili su vrata nekim drugim djevojkama za ostvarenje vrhunskog rezultata. To je najbolje iskoristila, prvoplasirana iz prvog dijela natjecanja, Veronika Velež Zuzulova. Drugu vožnju odskijala je fantastično te je s ukupnim vremenom od 2:02.53 stigla do svoje četvrte pobjede u karijeri, odnosno prve titule Snježne kraljice. Valja napomenuti kako je Veronika skijala s određenim zdravstvenim poteškoćama, što daje dodatnu težinu njezinoj pobjedi.

Drugoplasirana u današnjoj utrci također dolazi iz Slovačke. Sjajna dvadesetjednogodišnja Petra Vlhova odskijala je perfektnu drugu vožnju te je sa zaostatkom od 0.24 sekunde doskijala do svog petog postolja u karijeri. Za pobjedu joj je nedostajalo nešto bolje izdanje prve vožnje od onog kojeg je odskijala.

Treću poziciju osvojila je još jedna djevojka iz slavenskog govornog područja. Čehinja Šarka Strachova odskijala je dvije izuzetno solidne vožnje te je ostvarila 0.52 sekunde slabije vrijeme od pobjednice. Time je osvojila svoje prvo postolje ove sezone, odnosno šesnaesto u karijeri. Valja istaknuti kako joj je to već treći puta u karijeri da osvaja treću poziciju na sljemenskoj utrci.

Današnja utrka bila je definitivno najzanimljivija ženska slalomska utrka sezone. Dogodio se apsolutni pomor favoritkinja, ali isto tako su mnoge djevojke, koje inače nisu u prvom planu, ostvarile sjajne rezultate.

-.--.- 

Ženski dio skijaške karavane seli u Maribor, gdje ih već ovaj vikend iščekuju utrke tehničkih disciplina Svjetskog skijaškog kupa. Sutra je na rasporedu utrka legendi u centru Zagreba, čime će se obilježiti 50 godina postojanja FIS Svjetskog kupa. Četvrtak nam donosi nova uzbuđenja muškog dijela natjecanja. Prva vožnja sljemenske slalomske utrke započinje u 14:45 sati, dok je drugi dio natjecanja na rasporedu od 18 sati. Veselimo se novim skijaškim uzbuđenjima.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 213156
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr