NATJECANJA

»

SKIJANJE

03.01.2013.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Goran Razić, Skijanje.hr

 

Snježna kraljica, SL (ž) - najava utrke

Deveto izdanje ženskog slaloma Svjetskog kupa na Sljemenu sa startnim brojem 1 sutra će otvoriti Veronika Velez Zuzulova (SVK).

Sa startnim brojem 2 niz stazu će mlada američka slalomska senzacija Mikaela Shiffrin. Startni broj 3 voljom ždrijeba dobila je Kathrin Zettel (AUT). Dok će trenutno vodeća slalomašica te uvjerljivo vodeća skijašica ukupnog poretka Svjetskog kupa, Tina Maze iz Slovenije, na stazu u prvoj vožnji sljemenskog slaloma sa startnim brojem 6.

-.-Goran Razić-.-

Sveukupno 71 skijašica iz 23 zemlje svijeta prijavljena je za start na utrci. Hrvatske predstavnice na utrci su Sofija Novoselić sa startnim brojem 67 te 16-ogodišnja Andrea Komšić s brojem 71 u prvoj vožnji. 

Prvu vožnju koja kreće od 15:45 sati postavlja R. Pfeifer (USA), a drugu s početkom od 18:30 sati trener Tine Maze L. Magoni (SLO).

Staza na kojoj se vozi utrka sljemenski je, naravno, "Crveni spust" sa startom na 978 te ciljem na 768 metara nadmorske visine. Sljemenski slalom Snježne kraljice šesti je slalom Svjetskog kupa skijašica u ovoj sezoni. A uoči njega Tina Maze u poretku discipline ima svega 5 bodova prednosti u odnosu na Veroniku Velez Zuzulovu. 

Cjelovita startna lista utrke (.pdf dokument)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 24822
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr