NATJECANJA

»

SKIJANJE

09.02.2015.      

Autor: Matija Kralj

Foto: Goran Razić, arhiva Skijanje.hr

 

SP Vail/B. Creek KB (ž): Tina Maze nezaustavljiva

Dvije zlatne i jedna srebrna medalja bilanca je Tine Maze (SLO) nakon alpske kombinacije SP-a u Vailu/Beaver Creeku (CO, USA). Andrei Komšić 19. mjestom najbolji SP-plasman do sada, Leona Popović bez završetka spusta.

Srebro u superveleslalomu pa zlato u spustu te potom zlato alpske kombinacije. I Tina Maze uspjela je nadmašiti svoj učinak sa Zimskih olimpijskih igara u Sočiju, a koje su joj donijele dva zlata. Uz još dvije pojedinačne, vidjet ćemo da li i sutrašnju timsku utrku do kraja.

Temelje i današnjeg slavlja Tina je postavila u spustu. Povela je "na poluvremenu" natjecanje uz minimalnih 2 stotinke prednosti u odnosu na Laru Gut (SUI) te 26 stotinki prednosti u odnosu na treću Annu Fenninger (AUT). Pa potom tu prednost potvrdila i u slalomu.

S 4. odnosno 8. mjesta nakon spusta nimalo iznenađujuće do srebra i bronce stigle su za Austriju Nicole Hosp i Michaela Kirchgasser. Fenninger se u konačnici morala zadovoljiti četvrtim mjestom i prvom "drvenom medaljom" ovog prvenstva. Dok je Gut drugo mjesto nakon spusta pretvorila u završno peto.

Lijep timski nastup za Sloveniju 7., 11. i 12. mjestom upotpunile su i Ilka Štuhec, Ana Bucik i Vanja Brodnik. A do svojeg za sada uvjerljivo najboljeg rezultata na Svjetskim prvenstvima s 19. pozicijom stigla je jedna od tri najmlađe na startu (i jedina od njih koja je stigla do cilja) - Andrea Komšić. U samoj slalomskoj vožnji Andrea je upisala 12. poziciju.

"Dobar uvod za pravu slalomsku utrku. Nisam se loše spustila! Možda treba još malo energije ubaciti, no sve u svemu - nisam se loše spustila. I to me veseli za slalom utrku. 

(...) U pravilu više ne osjećam posljedice mononukleoze. Mislim, još bi mi trebalo malo da uđem u onu pravu formu, ali za sada sam ok sa snagom, držim se dobro. Za tehničke discipline dat ću sve što mogu, i nadam se dobrim rezultatima", izjavila je nakon utrke Andrea.

Leona Popović
mladenački silno razočarana pogreškom koja joj se dogodila, i uzrokovala odustajanje već u ranoj fazi kombinacijske spust vožnje. No njena snažna želja za što boljom prezentacijom svakako je nešto što treba pohvaliti.

Tina Maze, spomenimo još i to na kraju, danas je stigla do svoje devete medalje, i četvrtog zlata, na svjetskim prvenstvima. Serija je započela srebrom u veleslalomu još u Val d'Isereu (FRA) 2009.

Sutra je na SP-u na rasporedu jedino natjecanje koje se ne održava u Beaver Creeku, već u Vailu, a to je Nations Team Event, s navodno rekordnih 16 zemalja sudionica (uključujući i Hrvatsku).

Konačni poredak prvih 10 utrke:

1. MAZE Tina (SLO) 2:33.37
2. HOSP Nicole (AUT) +0.22
3. KIRCHGASSER Michaela (AUT) +0.35
4. FENNINGER Anna (AUT) +0.89
5. GUT Lara (SUI) +0.94
6. ZETTEL Kathrin (AUT) +1.64
7. ŠTUHEC Ilka (SLO) +2.43
8. MARSAGLIA Francesca (ITA) +2.59
9. MOWINCKEL Ragnhild (NOR) +2.61
10. BAILET Margot (FRA) +3.22
...
19. KOMŠIĆ Andrea (CRO) + 7.91
POPOVIĆ Leona (CRO) - bez završetka spusta

Cjeloviti rezultati utrke (.pdf)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 10. veljače 2015.   00:32h

    Član od:
    11.11.2011.

    Mjesto:
    Hrvatska, Zagreb


    Solidna predstava u BC. Naša Komšić 19. mjesto!!! Slovenija senzacionalno !!!! Sve velesile iza njih, pa čak i velika Austrija gleda Tini u leđa. Slo 2 odlično radi prenos, Lovrenčić i Ališić, sa puno gostiju, vrlo dinamično...
    Tina dokazala da je trenutno najbolja skijašica svijeta !
    Kad se samo sjetim da su neki pametnjakovići rekli prije godinu , dvije da Slovenija nema budućnost u alpskom skijanju...

Prikazano 1 od 1 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 117612
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr