NATJECANJA

»

SKIJANJE

15.10.2016.      

Autor: Antonio Gizdulić

 

Ukinut trofej Topolino

Iz Disneya stižu vijesti o ukidanju poznatog i priznatog natjecanja Trofej Topolino, neslužbenog Svjetskog prvenstva u skijanju za mlađe uzraste, koji se održavao diljem talijanske regije Trentino.

Diljem skijaškog svijeta odjeknula je vijest o ukidanju poznatog dječjeg natjecanja Trofej Topolino. Kako prenose talijanski mediji, Disney je odlučio ne organizirati spomenuto natjecanje 2017. godine zbog novih poslovnih strategija. Navode kako se ipak nekim drugim aktivnostima u budućnosti žele više približiti djeci i obiteljima. 

Tim potezom ukida se natjecanje s izuzetno dugom i bogatom tradicijom, započetom krajem 50-tih godina prošlog stoljeća. Podsjetimo, tvorci popularnog natjecanja bili su novinari Mike Bongiorno i Rolly Marchi te učitelj skijanja Gigi Panei. Tokom svih godina održavanja Topolina mnoštvo je poznatih svjetskih skijaša sudjelovalo i pobjeđivalo na istom. Samo neki od pobjednika Trofeja Topolina bili su: Marc Girardelli, Rok Petrovič, Lindsey Vonn, Nadia Fanchini, Dominik Paris, Tanja Poutiainen, Benjamin Raich, Elisabeth Görgl, Šarka Strachova, Veronika Velež Zuzulova, Tina Weirather, Lara Gut, Mikaela Shiffrin i mnogi drugi. 

Mnoštvo je i hrvatskih skijaša sudjelovalo na legendarnom natjecanju. Posebno valja izdvojiti pobjedu jedne od najboljih skijašica svih vremena, naše Janice Kostelić 1997. godine. Isti uspjeh ponovila je i Ana Jelušić Black 2001. godine, koja je reagirala povodom objavljene vijesti na svom Facebook profilu napisavši kako "mladi skijaši više nikad neće imati priliku doživjeti iskustvo natjecanja na Trofeju Topolino zbog odluke o novoj poslovnoj strategiji“. Pomalo emotivno opisala je svoja iskustva s ukinutog natjecanja: "Prije 15 godina, za mene je Trofej Topolino bio samo početak onoga što se kasnije pretvorilo u skijašku karijeru. Bila je to prva utrka nakon koje sam mogla sanjati o skijanju kao više od samog hobija; potakla me na razmišljanje kako je sve moguće ostvariti. Pobjeda na Trofeju Topolino donijela mi je poziciju u Hrvatskoj seniorskoj reprezentaciji te odlazak na Olimpijske igre i sudjelovanje u Svjetskom kupu. Također mi je omogućila upoznavanje svojih skijaških idola čije sam postere do tada imala u svojoj sobi. Iskreno se nadam kako će nova poslovna strategija donijeti veći utjecaj nego Trofej Topolino u posljednjih 60 godina, jer čitajući ovo mojoj tuzi nema kraja“. 


 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 222881
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr