NATJECANJA

»

SKIJANJE

14.12.2012.      

Autor: Skijanje.hr
Foto: Goran Razić, arhiva Skijanje.hr

 

Val d'Isere S (ž): Pobjeda Gut, pad Vonn

Pobjeda Lare Gut u Val d'Isereu ispred Leanne Smith i Nadje Kamer.

Pomalo neočekivano, pobjednica današnjeg spusta za skijašice je Lara Gut. Mlada je Švicarka krenula niz stazu u Val d'Isereu druga i odmah postavila vrijeme koje konkurentice nisu mogle nadmašiti. Budući da je na drugom mjestu završila Leanne Smith koja je startala odmah poslije Gut, očigledno je da su uvjeti na stazi Oreiller Killy bili naklonjeni skijašicama s nižim startnim brojevima. U prvom se to redu odnosi na vjetar, zbog kojeg je i start pomaknut 150 m niže. Već treća danas, Nadja Kamer, sa startnim brojem 10 je zaostala pedeset stotinki sekunde.

Za Gut je ovo treća pobjeda u karijeri u Svjetskom kupu, a treću zaredom spustašku u sezoni nije uspjela ostvariti Lindsey Vonn. Amerikanka je skliznula sa staze u zavoju netom poslije starta i završila u zaštitnoj ogradi. Srećom, bez težih posljedica, ali je utrka bila prekinuta na desetak minuta dok se ograda nije popravila. Inače, američke su skijašice danas bile odlične s čak četiri predstavnice u "top 10" društvu.

Situaciju je iskoristila Tina Maze. Slovenka je završila na 11. mjestu danas što joj je donijelo 24 boda i učvršćivanje prednosti u ukupnom poretku pred Lindsey Vonn. Između njih u ukupnom je poretku Maria Höfl-Riesch, danas 12.

Konačan poredak prvih 10 skijašica:

1. GUT Lara (SUI) 1:19.75
2. SMITH Leanne (USA) +0.16
3. KAMER Nadja (SUI)) +0.50
4. MARCHAND-ARVIER Marie (FRA) +0.52
5. FENNINGER Anna (AUT) +0.67
6. MANCUSO Julia (USA) +0.74
7. McKENNIS Alice (USA) +0.86
8. ROLLAND Marion (FRA) +0.89
9. COOK Stacey (USA) +0.92
10. STECHERT Gina (GER) +0.96

Cjeloviti rezultati, analiza, poretci nakon utrke (.pdf)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 14. prosinca 2012.   13:21h

    Član od:
    13.01.2005.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    Ova mala Gut je zer gut. Mislim da je samo neki nedajbože slučaj može spriječiti da ne bude čak višestruka osvajačica Velikog kristalnog, a i ove sezone će vrebati iz sjene. Ipak, navijam za Tinu ove sezone. Inače, žensko skijanje mi se trenutno čini vrlo zanimljivo, egal muškom.

Prikazano 1 od 1 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 23466
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr