NATJECANJA

»

SKIJANJE

14.03.2012.      

Autori: Goran Razić, Matija Kralj

Foto: Goran Razić

 

Završnica Schladming, S (ž): I za kraj tko drugi do Vonn

Lindsey Vonn (USA) petom je pobjedom u ovoj disciplini danas u Schladmingu apsolutno potvrdila titulu najbolje spustašice Svjetskog kupa za sezonu 2011/12.

Lindsey Vonn ostaje 'svijet za sebe' i nakon posljednjeg spusta završnice FIS Svjetskog kupa u Schladmingu.

-.-Goran Razić-.-

Do svoje impresivne sada već ukupno 53. pobjede na nekoj od utrka Svjetskog kupa, i svoje gotovo jednako nevjerojatne 12. u aktualnoj sezoni, Vonn je na "Streicher" spust-stazi Schladminga stigla konačnim vremenom 1:46.56. Uz 92 stotinke sekunde prednosti u odnosu na uvjetno najveće iznenađenje utrke - Francuskinju Marion Rolland.

-.-Goran Razić-.-

Te čak 1.22 sek. prednosti u odnosu na Tinu Maze (SLO), koja je nakon utrke izjavila:

"Ovo je bila odlična sezona. Skijala sam dobro u svim disciplinama. No ovo mi je svejedno prvi podij u spustu. Skupila sam puno podija, što je odlično, no ipak mi nedostaje pobjeda.

Previše puta sam bila druga ili treća. Ova staza u Schladmingu nije jako teška i lijepo je skijati na njoj. Treba vidjeti kakva je kad je zaleđena i brza."

-.-Goran Razić-.-

Za 29-godišnju Rolland drugo mjesto današnjeg spusta uvjerljivo je najveći uspjeh karijere u Svjetskom kupu. Gdje je do sada kroz karijeru Francuskinja, doduše, upisala 10 'top 10' plasmana. No bez ijednog plasmana na pobjednički podij.

"Ovaj današnji plasman na pobjednički podij u Schladmingu ogroman mi je poticaj za dalje. To je i svojevrsna nagrada mojem dosadašnjem radu. Danas sam skijala kao i inače, ali sam bila malo agresivnija. To je jedina razlika", izjavila je nakon utrke presretna Rolland.

-.-Goran Razić-.-

Drugo mjesto u poretku discipline, ostavši ovoga puta tik do podija, na četvrtom mjestu, osigurala je ove sezone spustaški iznimno konstantna Tina Weirather (LIE).

-.-Goran Razić-.-

Elisabeth Goergl (AUT) na domaćem snijegu danas nije mogla do boljeg od završnog plasmana na 9. poziciju. Odličan 'top 5' plasman upisala je Johanna Schnarf (ITA).

-.-Goran Razić-.-

Dok je Maria Hoefl-Riesch (GER) ostala na 13. poziciji utrke.

Lindsey Vonn u spust poretku Svjetskog kupa u konačnici ima 690 bodova. Čak 290 bodova više od već spomenute drugoplasirane Weirather. U ukupnom poretku Svjetskog kupa Vonn je na 1.908 bodova. Sasvim blizu rekordu Janice Kostelić iz, istina u kontekstu Svjetskog kupa zbog ZOI brojem utrka kraće sezone 2005/06., od na kraju sezone sakupljenih 1.970 bodova. Što je bio ujedno i najveći broj bodova s kojim je jedna skijašica ikada osigurala veliki Kristalni globus. Uz tri utrke do kraja sezone, i formu u kojoj cijele sezone skija, Vonn bi do nedjelje ovaj rekord ipak trebala srušiti.

"Današnji dan mi je bio jako važan. No još uvijek nije gotova sezona. Iako sam umorna, još uvijek su preostale tri utrke do kraja i moram ih odraditi najbolje što mogu. Drugačije jednostavno ne znam.

Mnogi me pitaju da li sam i dalje sretna svaki puta kada stanem na podij (96 puta, nap.a.). Odgovor je "da". Sretna sam svaki puta kada skijam i kada izađem na stazu i radim ono što volim najviše na svijetu. To je dovoljno da budem sretna. Pobjede i podiji su samo točka na i.", izjavila je nakon današnje utrke Lindsey.

I svoj program završnice Svjetskog kupa u Schladmingu skijašice baš poput skijaša sutra nastavljaju superveleslalomom.

Konačni poredak prvih 10 skijašica na utrci:

1. VONN Lindsey (USA) 1:46.56
2. ROLLAND Marion (FRA) + 0.92
3. MAZE Tina (SLO) + 1.22
4. WEIRATHER Tina (LIE) + 1.24
5. SCHNARF Johanna (ITA) + 1.26
6. MANCUSO Julia (USA) + 1.36
7. McKENNIS Alice (USA) + 1.64
8. KAMER Nadja (SUI) + 1.68
9. GOERGL Elisabeth (AUT) + 1.92
10. FANCHINI Elena (ITA) + 1.97

Cjeloviti rezultati, analiza utrke (.pdf dokument)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 246324
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr