NATJECANJA

»

SKIJANJE

16.03.2012.      

Autor: Goran VukelićFoto: Goran Razić 

Završnica Schladming, SL (ž) i VSL (m) - najava utrka

Kreće rasplet situacije u Svjetskom kupu za sezonu 2011/12.

Nakon petka i ekipnog natjecanja na završnici Svjetskog kupa u Schladmingu, subota donosi dvije utrke u tehničkim disciplinama. Na start će najprije skijašice, a natjecat će se po posljednji put ove sezone u slalomu.

Početak prve vožnje je predviđen za 9 sati, a postaviti bi je trebao američki trener R. Pfeifer. Na utrci će nastupiti 26 skijašica koje će u drugoj vožnji što počinje u 11:30 sati tražiti mjesto među prvih 15 što nosi bodove. Drugu će vožnju postaviti njemački trener C. Schwaiger. Staza je Streicher, sa startom na 925 m n/m i ciljem na 745 m n/m.

Utrka je lišena rezultatske neizvjesnosti budući da je Marlies Schild već osvojila mali slalomski Globus, dok je Lindsey Vonn to isto učinila s velikim. Napeto će zato biti kod skijaša koji se sutra od 10 sati natječu u veleslalomu.

Startna lista slaloma (.pdf dokument)

Najveći je pritisak na leđima Marcela Hirschera (naslovna) koji mora "ganjati" maksimalni broj bodova na Planaiju. Austrijanac mora obraniti prednost u veleslalomskom poretku od 92 boda ispred Teda Ligetyja, no od puno većeg značenja će nastup biti za ukupni poredak u Svjetskom kupu.

Tamo Hirscheru za 75 bodova "bježi" Beat Feuz koji će nakon odustajanja u superveleslalomu također nastupiti na veleslalomskoj utrci. Očekuje se "pakao" u Schladmingu, brojni će austrijski navijači sigurno doći podržati svog pulena u borbi za Veliki globus. Austrijanci od 2006. čekaju na svog pobjednika u muškom dijelu Svjetskog kupa.

Prvu će vožnju postaviti Francuz S. Quittet, a drugu koja počinje u 12:35 sati J. Theolier iz talijanskog tima. Start je postavljen na 1.145 m n/m, a cilj je 400 m niže. Prijenos obje utrke je najavljen na 2. programu Hrvatske televizije. Ivica Kostelić, sukladno najavama, neće nastupiti u veleslalomu.

Startna lista veleslaloma (.pdf dokument)

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Objavljeno: 17. ožujka 2012.   13:51h

    Član od:
    22.01.2012.

    Mjesto:
    Hrvatska, Zagreb

    ja sam imala neke emocije između plača i bjesa kada sam vidla da je pobjedio i odnio 2 globusa i rekla sam si:e bome,nećeš još sutra i treći jer taj fkt ne zaslužuješ
  • Objavljeno: 17. ožujka 2012.   10:15h

    Član od:
    08.12.2004.

    Mjesto:
    Hrvatska, Rijeka

    očajan sam, očajan sam..... na kakvu prevaru je onaj mali kepec dosao do velikoga globusa

    ufffffff, TV sam ugasio od nervoze
  • Objavljeno: 16. ožujka 2012.   23:20h

    Član od:
    22.01.2012.

    Mjesto:
    Hrvatska, Zagreb

    neka čekaju ako treba i do 2020. na ukupnog pobjednika :)
    naprijed Feuz !!

Prikazano 3 od 3 komentara

Sve komentare pogledajte na forumu

  • Vijesti

  • Info

  • Interview

  • Povijest

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 222040
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr