NATJECANJA

»

SNOWBOARD

23.01.2006.      

Autor: Ante Pašalić 

Pravila

Pojašnjenje svih pravila na Klik snowbard Tour.hr, turneji hrvatskih snowboard natjecanja.

Tko smije startati?

Svi najtecatelji koji do pola sata prije početka natjecanja:
- popune formular za prijavu
- potpišu dokument o odgovornosti
- posjeduju ispravnu i zaštitnu opremu
- posjeduju važeće zdravstveno osiguranje

Koje su dužnosti natjecatelja ?
- da se pridržavaju pravila natjecanja
- da se pridržavaju svih uputa koje im na natjecanju da OO (organizacijski odbor)
- poštivati sponzore i njihov reklamni materijal
- nositi startni broj tokom treninga, natjecanja i proglašenja pobjednika, te uvijek tokom boravka na stazi za natjecanje
- pobjednici moraju biti dostupni medijima i organizatoru nakon natjecanja

Suđenje:
Sude 3 suca, a nadzire i koordinira ih glavni sudac. Sudit će se po "overall" principu (opći dojam koji je natjecatelj ostavio na suca), a ocjene 3 suca se zbrajaju.

Svaki sudac može za pojedinu vožnju dodijeliti ocjenu u rasponu od 0,0 do 10,0. Ukoliko je predviđeno da tokom vožnje bude više elemenata daje se zbirna ocjena koja predstavlja ukupan dojam koji je natjecatelj ostavio, a uključuje:
- težinu izvedenih trikova
- raznolikost izvedenih trikova
- čistoću izvođenja doskoka
- visinu izvođenja skokova
- povezivanje više težih elemenata

Prilikom suđenja biti će strogo sankcionirani skokovi s lošim doskokom ili nekontrolirani padovi (time se stimulira natjecatelje da izvode skokove koje mogu doskakati). Ukoliko u finalu isti natjecatelj u obije vožnje izvede isti trik, umanjiti će se ocjene za drugu vožnju zbog neinventivnosti.

Format natjecanja:
Natjecanje će imati 2 kvalifikacijske vožnje i 2 finalne vožnje (osim ako ima prijavljeno 4 ili manje natjecatelja u kategoriji, kada se održavaju samo finalne vožnje). Iz svake kvalifikacijske vožnje u finale ide broj natjecatelja koji ovisi o ukupnom broju prijavljenih i to:
5-10 prijavljenih u 2 Kvalifikacijske vožnje, iz svake 2 najbolja u u finale, ukupno 4
11-30 prijavljenih u 2 Kvalifikacijske vožnje, iz svake 4 najbolja u finale, ukupno 8
31+ prijavljenih u 2 Kvalifikacijske vožnje, iz svake 6 najbolja u u finale, ukupno 12

U finalu se voze 2 vožnje čiji se rezultati zbrajaju. Redosljed u finalu se dobiva zbrajanjem bodova iz prve i druge vožnje. Natjecatelji koji se nisu kvalificirali u finale biti će rangirani na osnovu boljeg rezultata iz kvalifikacijskih vožnji. U slučaju izjednačenog broja bodova, oba ili svi natjecatelji dobivaju iste bodove i rang.

Kategorije:
Natjecatelji startaju odvojeno žene i muški, te se također radi zasebna lista rezultata. Moguće je, ovisno o organizatoru pojedinog natjecanja i broju prijavljenih, napraviti posebnu listu za juniorke i juniore (rođeni 1990 i mlađi).

Bodovanje:
Bodovanje za svaku pojedino natjecanje biti će po principu rang liste na kraju najtecanja, te se svakom natjecatelju pridružuje broj bodova koji odgovara mjestu koje je zauzeo. Postoji posebna lista za žene i muške. Ukoliko se radi posebna lista za juniore i juniorke, broj bodova koji se dodjeljuje ovisi o mjestu koje je zauzeto u ukupnoj konkurenciji.
Bodove dobivaju svi natjecatelji.

Nagrade:
Organizator se obavezuje da osigura nagrade za svako pojedino natjecanje i to za prvo troje u ženskoj i muškoj konkurenciji. Preporuka je da se osiguraju nagrade i za prvih troje u juniorskoj konkurenciji žena i muških, ovisno o broju prijavljenih.

Ukupne nagrade:
Bodovi osvojeni na pojedinom natjecanju u sklopu toura se zbrajaju. Nakon zadnjeg natjecanja pobjednica odnosno pobjednik toura je osoba koja je sakupila najviše bodova, bez obzira u koliko je natjecanja nastupio-la. Novčane nagrade za ukupne pobjednike biti će raspodijeljene na slijedeći način:

Mjesto ŽENE (33%) MUŠKI (67%)
1 (50%) 16,5% 33,5%
2 (30%) 9,9% 20,1%
3 (20%) 6,6% 13,4%

Ostale nagrade biti će dodijeljene odlukom organizatora.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 245252
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr