NATJECANJA

»

SNOWBOARD

20.02.2013.      

Autor: Majda Gregorović ČolovićFoto; Nick Hamilton 

Travis Rice Red Bull Ultra Natural: Gigi Rüf odnosi pobjedu

U blizini Nelsona, BC, Kanada održava se u svijetu jedinstveno snowboard backcountry freestyle natjecanje.

Za održavanje drugog izdanja, pod novim nazivom Ultra Natural, bio je predviđen termin od 15. do 21. veljače. Čekajući povoljne uvjete 16 ridera zabavljalo se curlingom, freerideom i raznim igrama drvosječa, kao što su bacanje sjekira, natjecanja u piljenju, nošenju i bacanju trupaca.

Natjecanje je krenulo u nedjelju 17. veljače kako bi se preduhitrila nadolazeća oluja. Došlo je do jedne promjene u startnoj listi, naime, Kazuhiro Kokubo je zbog ozljede otkazao nastup, te je njegovo mjesto popunio Wolle Nyvelt.

Čast otvaranja natjecanja pripala je Patu Mooreu. Iako lani nije nastupio, već mu je ovogodišnji nastup bio premijerni, odvozio je odličnu prvu vožnju. Na žalost, budući je bio prvi koji prolazi stazom i testira brzinu dolaska na kickere, uzeo je premalo brzine što je rezultiralo padom. Bez obzira na poteškoće, Moore je odvozio dvije solidne vožnje, te si osmim mjestom u ukupnom poretku osigurao nastup na sljedećem izdanju ovog natjecanja.

Prošlogodišnji drugoplasirani Gigi Rüf iz Austrije svojim je freeride stilom i spontanošću u izboru linija zaslužio prvo mjesto. Njegova vožnja bila je spoj tehnički zahtjevnih trikova, uključujući izrazito visok i dug backside 180 na kickeru, sigurnih doskoka i tečnosti vožnje.



Drugo mjesto osvojio je Švicarac Nicolas Müller. Osim te titule, osvojio je i nagradu za najbolji trik za ogromni mute air preko stabla sa doskokom 30-ak metara niže.

Pravo nastupa na natjecanju imalo je 8 prvoplasiranih iz prethodne godine, te 8 novih natjecatelja kojima se uručuje pozivnica. Rice je po jednu pozivnicu ustupio časopisima Snowboarder i TransWorld da ju uruče rideru po vlastitom izboru. Izbor Snowboardera, Bryan Fox, opravdao je povjerenje osvojivši treće mjesto. Iako su se uvjeti na stazi pogoršavali i vidljivost smanjivala, u drugoj vožnji Foxu je uspjelo ono što ostalima cijeli dan nije uspijevalo, a to je odvoziti Scary Cherry od vrha do dna bez pada. Prikazao je raznovrsne grabove i rotacije, sve skokove doskočio je čisto, uključujući i 720 na kickeru, te je time zaradio svoje prvo pobjedničko postolje u karijeri.

Travis Rice, tvorac i prošlogodišnji pobjednik, iako su mnogi smatrali da zbog sudjelovanja u osmišljanju, gradnji i održavanju staze ima ogromnu prednost u odnosu na ostale natjecatelje, nije ponovio uspjeh i natjecanje je okončao tek na desetoj poziciji u ukupnom poretku. Budući da pravo na nastup na sljedećem izdanju natjecanja ostvaruje samo 8 prvoplasiranih, a pozivnice dobivaju novi rideri, moguće je da sljedeće godine Travis neće nastupiti na vlastitom natjecanju.

REZULTATI RED BULL ULTRA NATURAL:

1. Gigi Rüf
2. Nicolas Müller
3. Bryan Fox
4. Terje Hakonsen
5. David Carrier-Porcheron
6. Mark McMorris
7. Eero Niemela
8. Pat Moore
9. Lucas Debari
10. Travis Rice
11. Jussi Oksanen
12. Bode Merrill
13. Jake Blauvelt
14. Wolfgang Nyvelt
15. Torstein Horgmo
16. Mikey Rencz

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 239641
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr