OPREMA

»

ODRŽAVANJE

16.12.2008.      

Autor: Vjeran BaranovićCijene su važeće za sezonu 08/09  

Fumić – Zagreb

Poznati servis bicikala svake zime preuređuje svoj prostor te tako postaje i servis za skije.

Ski servis Fumić smješten je gotovo u samom centru grada. Točnije u Vlaškoj ulici 81 u dvorištu se nalazi poznati zagrebački serviser bicikala ali i skija.

Gospodin Fumić se uređenjem skija bavi od davne 1985. godine. U radionici osim njega je zaposlena još jedna osoba a u periodima velikih navala i dvije osobe.

Servis skija se radi na Wintersteiger Micro 1 all in one stroju. To je zapravo kombinirani  stroj na kojemu se radi sve  osim krpanja baze.

Wintersteiger prvo brusi bazu kako bi se vidjelo na kojim mjestima se nalaze oštećenja.  Krpanje oštećenja baze se radi pomoću "pištolja", ali ukoliko klijent želi može se napraviti  i ručno. Krpanje se radi sa Toko plastikom. Zatim se baza poravnava,  nakon toga bruse se rubnici. Standardni postranični kut je 89 stupnja iako se on po željama može mijenjati. Kut uz kliznu plohu varira ovisno o oštećenju skije ali većinom se radi na 1 stupanj, ali kao i postranični, kut se može prilagoditi željama klijenta. Također, klijentu je omogućen izbor strukture kakvu želi, finiju ili grublju, a većinom se rad finija i ako se ne naglasi. Nakon cijele obrade voskanje skije se standardno radi strojno sa univerzalnim Toko voskom. Također je moguće i ručno voskanje, te izbor voska za određene temperature snijega ako dobro znate kakvi vas uvjeti čekaju na stazi.

Cijena malog servisa je 100 kuna, dok za veliki servis treba izdvojiti 150 kuna. Novost koja će razveseliti mnoge je dostava. Cijena dostave je 30 kuna.

Osim servisa skija i snowboarda (koji se rade isključivo ručno) ovdje možete i iznajmiti opremu za odrasle i djecu. Također ovdje možete i kupiti rabljenu i ponešto nove opreme (Blizzard, Völkl i Technica).

Iako servis ne posjeduje opremu poput konkurenata, njihova prednost je brzina servisa. Uvjeravaju nas da i u vrijeme najvećih gužvi skije se rade dan za danom, odnosno jedan dan donesete i sutradan su gotove. To je sigurno velika prednost i kvaliteta koju će mnogi prepoznati.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 24994
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr