OPREMA

»

ODRŽAVANJE

11.11.2010.      

Autori: Goran Razić, Goran Vukelić

Napomena: Cijene su važeće za sezonu 10/11

 

Malupe sport - Pula

Što zbog nedalekog Platka, što zbog blizine Slovenije i Italije, Istrijani su oduvijek bili strastveni skijaši. Da bi im oprema bila spremna za sve uvjete na stazi brine se ski servis Malupe sport u Puli, u koji je zavirio i Skijanje.hr…

-.--.-Ski servis Malupe sport u Puli datira od 1998. godine. Od nedavno servis je na novoj lokaciji u Rizzijevoj 81, koja s preko 100 kvadrata radnog prostora nudi odlične uvjete, kako za kupce, tako i za servisere. Okosnica mehanizacije u servisu su tri stroja: jedan za brušenje baze brusnom trakom, tzv mazalica, koja služi za voskanje skija te stroj za testiranje i kontrolu vezova. 


Sukladno navedenom, lako se može zaključiti kako se većina servisa radi rukom. Ovo je prava rijetkost u današnje vrijeme. Ručno brušenje i tuning skija i snowboarda gotovo da se više i ne radi u komercijalnim ski servisima. Razlozi su jednostavni. Utrošeno vrijeme i trud jednostavno često premašuju zaradu. Kada se uzme u obzir i velik protok skija, koji je u špici sezone nužan, razlozi su posve jasni. 

S druge pak strane, kvaliteta ručno "natuniranih" rubnika najčešće nije upitna. Upravo zato se ručni servisi u mnogim ski servisima tretiraju kao VIP servisi te se naplaćuju čak i dvostruko od cijene servisa odrađenog na stroju. U Malupeu je cijena malog servisa 130 kn, odnosno velikog 170 kn. 

Dva servisera, koja predstavljaju Malupe sport, većinom koriste univerzalne Holmenkol voskove, dok po želji koriste i ostale voskove iz Holmenkol game. Rubnici se standardno bruse na 0,5 (baza) te 88 stupnjeva (postranični rubnik), dok se nakon strojnog ravnanja klizne plohe struktura radi rukom. Koliko je ovaj mukotrpan zahvat kvalitetno odrađen procijenit ćete sami. No sudeći po skijama koje se nalaze u rentu (preko 300 pari, nap.a.) skije izgledaju besprijekorno. 

-.--.-Ski rent, među ostalim, nudi i skije za djecu. Isto tako, moguć je najam i kompletne opreme, poput pancerica ili pak dječjih kaciga. Osim najmlađih, oni s nešto više iskustva mogu unajmiti i natjecateljske skije, koje se rijetko gdje nalaze u rentu. 

Radno vrijeme servisa je od ponedjeljka do petka, od 09 do 13 i od 16 do 20 sati. Vikendom se radi po dogovoru, a prema riječima vlasnika servisa niti u najvećim gužvama ne čeka se duže od jednog dana. Kako su česti korisnici servisa i ljudi izvan Pule, za njih će skije biti gotove isti dan. 

U Malupe sport ski servisu članovi magazina Skijanje.hr ostvaruju popust od 10% na usluge ski servisa uz predočenje kupona koji se može pronaći u članskom kutku.

-.--.-
-.--.-
-.--.- 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 6200
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr