OPREMA

»

ODRŽAVANJE

29.12.2011.      

Autor: Goran Razić 

Ski Frankie - Samobor

Iako nije u Zagrebu, nego u njegovoj okolici, mnogi će se odlučiti upravo za ovaj servis. Posjetili smo poznati ski servis u vlasništvu bivšeg servisera i pomoćnog trenera Ivice Kostelića.

Dolaskom u ulicu Ise Velinkovića 12 u Samoboru, prije svega ćete naići na domaću atmosferu i veliku srdačnost cjelokupne obitelji Franjko. Pokoja čašica domaće viljamovke za klijente također nije slučajnost. Ski Frankie nalazi se u dvorištu obiteljske kuće, no problema s pronalaskom servisa nema, jer su table na cesti i na kući jasno vidljive.

-.-Ski Frankie, frenki-.-

Prema riječima vlasnika, Ivice Franjka, koji se servisom bavi od 1990.g., sa službenim radom servis je započeo 1994.g. Posao je pokrenuo odmah nakon Lušina, Montane i Zlatnog Medvjeda. Promijenivši početnu lokaciju u Domu sportova, Racing Frankie naposlijetku dolazi u Samobor gdje je sve i počelo.

U servisu radi gotovo cijela Ivičina obitelj, dok mu se prema potrebi pridružuju tri do četiri radnika. Servis se radi kombinirano ručno i strojno, dok kao najveću prednost uzimamo ručni natjecateljski servis koji se može naručiti po cijeni od 350 kn, još ako ga radi sam Ivica Franjko, sigurni smo da nam je zagarantiran jedan od najboljih servisa u zemlji. Klasičan mali servis je 90 kn, dok je veliki 130 kn. Također postoji i VIP servis prilikom kojeg se u potpunosti sređuje klizna ploha sa postavljanjem potpuno novog sloja plastike. Takav servis doći će vas 160 kn.

Od 2008. godine u servisu je prisutan i novi stroj marke Wintersteiger. Konkretno, radi se o "all in one" stroju pozamašne veličine. Namjena stroja je obrada klizne plohe kamenom, te brušenje rubnika. Osim navedenog stroja tu je i jedna starija mašina istog proizvođača, koju majstori ponajviše koriste za servis snowboarda. Nadalje, tu je i stroj marke Montana za krpanje klizne plohe plastikom. Ostale stvari (skidanje "igle" i završni tuning) rade se više manje ručno. Bitan podatak svakako su i kutevi pod kojima se bruse rubnici. Kod Racing Frankia je riječ o standardnim postavkama od 88° side edgea i 1° base edgea. Po zahtjevu, side edge se brusi i na 89° ili na neku drugu vrijednost, ovisno o željama i vrsti servisa.

 Nakon napravljenog servisa, skija ide u završnu obradu voskom. Ski Frankie koristi isključivo Swix voskove koji se za rekreativce nanose strojno, a po želji te za natjecatelje cijeli proces se odvija ručno pod paskom majstora. Ovisno o dijelu godine, vrsti snijega te temperaturi i naravno želji skijaša, stavljaju se različite vrste voskova.

Također, u arsenalu se nalazi i Marker stroj za podešavanje vezova opremljen dinamometrom, no u većini slučajeva se sva podešavanja rade ručno. Isto tako, bootfitting nije u službenoj ponudi, no po potrebi i taj dio posla se može odraditi. Na žalost u servisu nije moguće kupiti alat za samostalno servisiranje skija pa ćete to morati potražiti negdje drugdje.

-.-Goran Razić-.-

Osim servisa, Frankie u ponudi ima i kompletan najam skijaške opreme. Zainteresiranima na raspolaganju stoji gotovo 600 pari skija svih veličina, modela i klasa. Valja spomenuti kako se u servisu nalaze prave rukotvorine - riječ je o starim skijama Ivice Kostelića te Nike i Sebastijana Fleissa, koje su sada poslužile za izradu dvije klupice, na kojima možete isprobavati pancerice prilikom najma. Ovdje nikako ne smijemo zaboraviti spomenuti od sezone 11/12. VIP najam skija. Riječ je o najmu najnovijih modela skija, pretežno srednje i više klase. Cijena najma takvih skija je duplo viša od redovne, a u ponudi su skije marki Elan, Fischer, Nordica i Salomon. Konkretno, po cijeni od 160 kn moguće je iznajmiti skiju na jedan dan, dok će sedam dana stajati 700 kn. (slike u foto galeriji)

Isto tako, osim mnogo suvenira iz trenerskih dana Ivice Franjka, posebna zanimljivost je i malo manje od 600 (!) pari skija koje okružuju imanje Franjkovih. Ograda vrijedna svakog respekta, koja je građena isključivo od novih skija (!) (slika gore).

-.-Ski Frankie, frenki-.-

 I na kraju moramo spomenuti možda i najbitniju stvar, Racing Frankie u ponudi ima dostavu skija, što znači da je ponedjeljkom, srijedom i petkom dovoljno samo okrenuti telefon i djelatnik servisa će doći po vaše skije, odnijeti ih na servis, te potom vratiti, a sve to za cijenu od 25 kn. Za više od 3 para skija dostava je besplatna. Ponuda vrijedi za cijeli grad Zagreb.

Želite li servis od stručnjaka koji servisira skije jednom od najboljih slalomaša današnjice? Želite li opuštenu atmosferu u kojoj ćete uvijek porazgovarati sa dobro raspoloženim Samoborcima, svakako ćete doći u Racing Frankie. Znanje, iskustvo i reference su tu, ostalo procjenite sami.

U ovom servisu članovi Skijanje.hr ostvaruju popust od 15% na servis skija i snowboarda. Kupon za popust možete pronaći u svojem članskom kutku

Prema odabiru čitatelja Skijanje.hr-a u godišnjim anketama ovaj servis je proglašen najboljim u kategorijama:

    Najbolji ski servis






Najbolji ski servis


-.--.-Najbolji ski servis

Pregled godišnjih anketa:
Najbolji u sezoni 04/05
Najbolji u sezoni 05/06
Najbolji u sezoni 06/07
Najbolji u sezoni 07/08
Najbolji u sezoni 08/09
Najbolji u sezoni 09/10

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 110521
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr