OPREMA

»

ODRŽAVANJE

16.01.2007.      

Autor: Goran VukelićCijene su iz sezone 06/07  

Vujičić - Rijeka

Najstariji servis na riječkom području, svojevrsna institucija što se servisa ski opreme tiče, otvorio nam je svoja vrata na Tibljašima iznad Rijeke...

Generacije Primoraca već su navikle svoje skije nositi na servis "kod Vujičića". Obiteljski posao, koji se prenosi kroz dva naraštaja, od 1967.g. servisira skije zaljubljenicima u snježne radosti. U poslovne reference svakako ide i suradnja s nizom ski klubova iz okolice.

Servis je vrlo dobro opremljen strojevima poznatih marki – Wintersteiger, Montana i Toko. Trojica djelatnika na šest strojeva obavlja sve potrebne radnje kako bi vaše skije zasjale novim sjajom. Brzi strojevi omogućavaju efikasno rješavanje gužvi karakterističnih pred "hrvatski skijaški tjedan". Osim toga, po želji se radi i ručni servis skija. Od mehanizacije tu su: stroj za brušenje rubnika te poliranje rubnika Wintersteiger Trim Disc, Toko stroj za servisiranje snowboarda, Montana stroj za izradu strukture baze te Wintersteiger Waxjet za voskanje skija.

Voskanje skija odvija se ručno, jer prema riječima djelatnika taj način daje kvalitetnije i dugotrajnije rezultate, no po želji ili potrebi izvodi se također i strojno voskanje. Skijašima rekreativcima na skije se stavlja univerzalni vosak. Na upit se stavljaju i ostale vrste voskova, ovisno o namjeni i uvjetima korištenja skije ili boarda.

Kako bi bili sigurni u ispravnost podešenosti vezova, u sklopu servisa se nalazi i stroj za ispitivanje vezova Mähler, opremljen dinamometrom.
Problemi sa tijesnim ili neudobnim pancericama rješavaju se UV lampom kojom se zagrijava plastika pancerice koja se potom prilagođava obliku noge.

Ovisno o željama stranke bruse se i rubnici. Kutovi brušenja, prema riječima djelatnika, izvode se između 0,5-1° za bazni rub te 1-4° za postranični rub. Također se željama stranke prilagođava struktura baze – za natjecatelje se radi po njihovim željama, dok se za rekreativce odabire srednja finoća strukture. Kod krpanja baze ne koristi se "pištolj" već lemilica.

Cijena malog servisa (brušenje rubnika, nanošenje voska) iznosi oko 115 kn, dok veliki (koji uključuje i krpanje baze) iznosi od 140-180 kn. Cijene ovise o stupnju oštećenja i samom stanju skije.

Glavna djelatnost "Vujičića" je servis ski opreme, ali od sezone 2006/07 započelo se i s prodajom novih skija marke Völkl, Blizzard i Salomon te vezova Marker i Tyrolia. U prodaji je i kompletan pribor marke Toko za izvođenje ski servisa u "kućnoj" radinosti. Uz navedeno, moguće je i iznajmiti skije.

Vujičić je i dalje mehanizacijom najopremljeniji servis na riječkom području, što mu uz dugogodišnju tradiciju daje dobru startnu poziciju kod korisnika.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 218438
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr