OPREMA

»

ODRŽAVANJE

16.10.2010.      

Autor: Goran Razić

Napomena: Cijene su važeće za sezonu 10/11

 

XXL Sport - Rijeka

Servis koji s radom po prvi puta započinje u sezoni 10/11, ipak nije bez tradicije. Nasljeđe drži još od poznatog opatijskog Kliftona, koji tradiciju vuče nekoliko desetljeća

XXL Sport i na prvi pogled odaje dojam ozbiljnog i profesionalnog servisa. No osim servisiranja skija i snowboarda XXL u sklopu prostora nudi i kafić, rent te prodaju skija. Riječ je svakako o jednom od modernijih servisa u regiji. 

-.--.-XXL se nalazi u Rijeci, točnije na Trsatu, u neposrednoj blizini Dvorane Mladosti. Osim lakog pristupa automobilom XXL nudi puno za one izbirljivije i zahtjevnije skijaše i bordere. Po minimalno višoj cijeni servisa, svoje ćete skije tako dati u "ruke" potpuno novih Wintersteiger te već od prije isprobanih Reichmann strojeva. 

Službeno radno vrijeme servisa je svaki dan (!) od 07 do 23 sata, što će neki uvelike cijeniti. Samim time, a uz pomoć odlične mehanizacije, niti u najvećim sezonskim gužvama ne očekuje se dugotrajno čekanje na servis. Servis će biti otvoren svake sezone od 01.10. pa do 01.04., a svi koji donesu skije ili snowboard na servis moći će potražiti i okrjepu u toplom kafiću, smještenom u istom prostoru kao i servis, ili pak na grijanoj terasi. 

-.--.-O skijama se brine jedan serviser, kojem na raspolaganju stoji ukupno šest strojeva. Tri Reichmanna u radu su već bila ranije u Klifton servisu u Opatiji, dok su sada nabavljena i tri potpuno nova "pulena", kao što su Wintersteigerovi Trimjet, Polyjet i Sigma RS 350. Potpuno automatizirani proces obrade rubnika najnovijim Trimjetom ili pak izrada strukture klizne plohe na Sigmi zasigurno će dati skijama tretman kakav je teško pronaći bilo gdje u blizini. Podsjetimo, Sigma RS 350 namijenjena je isključivo izradi strukture klizne plohe, a moguće je, ovisno o uvjetima, snijegu, vremenu, disciplini i skijaškom umijeću, odabrati jednu od čak 30 predefiniranih struktura. Isto tako, moguće je upisivanje i dodatnih, sukladno željama i potrebama. Ovaj stroj najveći je "krivac" dogovora između Hrvatskog skijaškog saveza te Snowboard reprezentacije Slovenije s XXL-om, koji će dolaziti raditi pripremu i servis za potrebe svojih natjecatelja. 

-.--.-Osim uređivanja skija i snowboarda u XXL Sportu moguće je napraviti i prilagodbu skijaških cipela, odnosno bootfitting, koji se u posljednje vrijeme sve više traži, a koji se odrađuje s klasičnom mehaničkom pumpom te brušenjem unutarnjeg dijela skijaške cipele, kako bi stopalo zajedno s linerom imalo što bolji položaj. Tu je i usluga podrške kompletnom Atomic asortimanu, kao što je recimo zamjena kopči, popravak oštećenja opreme ili pak kupnja nove Atomic opreme. 

Cijena servisa stoji 130 Kn za mali servis te 180 Kn za veliki servis, dok svi željni natjecateljskog servisa moraju posegnuti malo dublje u džep. Točnije, trebat će Vam 350 Kn za takvu uslugu. XXL Sport već ove sezone planira uvođenje jedne potpuno nove usluge. Riječ je o u potpunosti automatiziranom sistemu praćenja svake skije, odnosno njenog vlasnika. Tako će već prilikom dolaska klijenta u servis biti moguće otvoriti bazu podataka u kojoj će biti pohranjeni svi podaci, odnosno informacije što je na toj skiji rađeno u prethodnom periodu. Na taj način XXL će biti u mogućnosti savjetovati klijente kakav bi servis trebalo napraviti te isto tako odobriti dodatni popust, ili čak besplatan servis za stalne klijente. Tu je i ideja o godišnjoj pretplati, gdje se za paušalni godišnji iznos dobiva kartica s neograničenim brojem servisa za jedan ili dva para skija. Cijena takvog paušala iznosit će 700-tinjak kuna. 

-.--.-

XXL Sport u svojoj ponudi ima i ski rent. U njemu je na raspolaganju oko 150 pari potpuno novih skija, što je također rijetkost među ponuđačima takvih usluga i to ne samo u Hrvatskoj. Cijena tjednog najma standardnog skijaškog kompleta iznosi 755 Kn, dok je cijena VIP kompleta 990 Kn. Dječji skijaški komplet stoji 300 Kn na tjedan, a za djecu su na raspolaganju i kacige. Zanimljivo je da skijaši mogu unajmiti skije za tzv. noćni najam. (od 12 sati do 10 sati sljedeći dan, nap.a.), koji je namijenjen prvenstveno noćnom skijanju na Platku. Cijena takvog najma jeftinija je za 30% od uobičajene dnevne cijene. 

Podsjećamo kako svi članovi magazina Skijanje.hr ostvaruju pravo na 20% gotovinskog popusta tijekom cijele sezone u XXL Sportu. Sve što je potrebno je isprintati i donijeti kupon sa sobom prilikom predaje skija. Za kupone zavirite u Skijanje.hr članski kutak, odnosno direktnim klikom na kupon

-.--.-
-.--.- 

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 137425
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr