OPREMA

»

ODRŽAVANJE

16.11.2005.      

Autor: Goran RazićCijene su važeće za sezonu 05/06 

Zlatni medvjed - Zagreb

Jedan od najstarijih zagrebačkih ski servisa otvorio nam je svoja vrata. Zlatni medvjed nudi servis skija i klizaljki, a kombinacija ručne i strojne obrade garantira kvalitetu, barem prema riječima vlasnika.

Prostor, u čijem sklopu je i dućan sportskom i outdoor opremom, smješten je uz samo klizalište na Šalati. U svojih 20 godina povijesti Zlatni medvjed je svoje usluge prvotno pružao na zagrebačkoj Zvijezdi, da bi potom preselio na sadašnju lokaciju, na Šalati.

U ski servisu rade dvojica djelatnika i kako smo već spomenuli, dobar dio servisa se obavlja ručno te uz pomoć "R. off. B." brusnog stroja, kojim se odrađuje nekoliko zahvata servisa. Voskanje skija vrši se ručno i to univerzalnim Briko voskom, a po želji moguće je naručiti vosak za specifični temperaturni razred. Osim voskanja, i namještanje te kontrola vezova također se rade ručno, s time da se svaki puta prije izlaska iz servisa provjeri ispravnost vezova.

Ručni servis se može naručiti te je moguće birati na koliko stupnjeva se želi nabrusiti rubnike, no ako ne postoji određeni dogovor skije se servisiraju na sljedeće kuteve: Side edge 88° i base edge 1°. Poput navedenog osnovnog tuninga skija te voskanja, u osnovni "setup" ulazi i srednje-fina struktura baze, a koja je ovisno o željama također promjenjiva.

Krpanje baze vrši se grafitnim štapićima (ručno) i pomoću "pištolja". Osim samog servisa, u Zlatnom medvjedu moguće je kupiti kompletan alat za servis skija od Brika, no ako se ipak ne želite okušati u "home made" servisu, takva usluga od strane profesionalaca će vas stajati 120 kn za mali servis te 170 kn za veliki servis. Za dječje skije je ta cijena nešto niža te iznosi 80 kn za mali servis i 120 kn za veliki.

U Zlatnom medvjedu moguć je i najam skija, tako da je u cjenovnom rangu od 110 do 450 kn za odrasle, moguće dobiti cijeli komplet na tjedan dana. Isti takav komplet za djecu stajat će do 350 kn. U rentu prevladavaju skije marke Head, a u slučaju veće navale rent ima na raspolaganju do 70 pari skija srednje tvrdoće.

Nekada uz "Lušina" i Montanu jedan od rijetkih mjesta za servis skija u Zagrebu, danas nudi prosječne cijene te servis koji ne obiluje strojnom izvedbom, no to nikako ne znači da skije neće biti spremne za nove zavoje nakon tretmana na Šalati.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 148419
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr