27.10.2004.      

Autor: Goran RazićUstupio: KEINDL SPORT Reljkovićeva 2, Zagreb, tel: 01 3708 323 

Alpina «Powder» goggles – quatroflex®

Alpinina perjanica sa najjačim standardom stakala...

O Alpininim standardima Singleflexu®, Doubleflexu®, Varioflexu® i Quatroflexu® već je bilo riječi na ovom portalu, a kako bi se uvjerili u superiornost jednog od najjačih modela, isprobali smo model Powder.

Naočale su lagane, elastična traka odlično "drži kacigu" na koju ("Racer") savršeno pristaje. Model se nudi u četiri boje okvira, crvenoj, srebrnoj, sivoj i crnoj.

Naočale su otporne na sile savijanja te istezanja. Prilikom jačeg savijanja u sekundi se vračaju u prvobitni položaj i ni u jednom trenu ne dolazi do bilo kakvog popuštanja materijala. Staklo je odlično fiksirano za okvir, a opet vrlo fleksibilno.

Što se vidljivosti tiče, kako za sve tako i za ovaj model vrijedi staro pravilo da se stavljaju na suhom i zagrijanom prostoru. Na hladnom i vlažnom prostoru zna biti problema, još ako je magla onda mogu nastati problemi sa zaleđivanjem unutrašnjosti stakala.

Goggle su opskrbljene sa velikim brojem otvora za ventilaciju, kako na okviru, tako i na staklima što nije slučaj kod svih modela, ovo svakako pozdravljamo.

Imamo i jednu zamjerku na model. Prilikom gledanja prema jačem izvoru svijetla vidljiv je lom svjetlosti što u nekim trenucima može biti neugodno i zamorno. No budući da naočale imaju dosta ostalih kvaliteta ovo nećemo uzeti za zlo.

Cijena im je paprena, no kada se uzme u obzir da je primijenjena, trenutno, najbolja tehnologija, onda cilj opravdava sredstva.

Ako imate zalihu novaca, ako vozite često i ne birate uvjete. razmislite svakako o ovim naočalama koje bi svojom kvalitetom trebale osigurati dugovječnost.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 35017
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr