21.10.2004.      

Autor: Elinka BarišićUstupio: KEINDL SPORT
Reljkovićeva 2, Zagreb,
tel: 01 3708 323
 

Alpina Virgin goggle

Doubleflex goggle namijenjene ženskoj populaciji, osim svojim zanimljivim dizajnom te veličinom prilagođenom ženskim glavama, zainteresirale su nas i zbog testiranja hvaljenog Alpininog –flex sistema.

Test Virgin goggli napravili smo na otvaranju ovogodišnje sezone, u uvjetima u kojima smo bez poteškoća mogli isprobati najveću boljku svih goggli. Oni od vas koji muku muče s magljenjem optičkih rekvizita, znat će o čemu je riječ.

Alpina u svojoj ponudi već nekoliko godina ima goggle od Singleflex, preko Double- i Varioflex, do najvišeg Quattroflex standarda. Ovisno o odabiru, goggle će tako imati od jednog pa do četiri sloja stakala, prevučenih specijalnim zaštitama protiv magljenja, UV-A, -B i –C zračenja, itd. Više o Quattroflex modelima i općenito o načinu funkcioniranja ovog sistema možete pročitati ovdje.


Zbog male veličine ove goggle namijenjene su skijašicama i bordericama. Standardno su široke, tako da je vidno polje još uvijek dovoljno veliko, međutim svojom visinom koja je smanjena, bolje će pristajati ženskim crtama lica, kojima obične goggle često znaju biti preduboke i loše sjedaju na nos. Ovo dolazi do izražaja pogotovo ukoliko skijate s kacigom koja dodatno traži da goggle leže na licu što je bolje moguće. Elastična traka kojom se goggle pričvršćuju oko glave ili kacige sastoji se iz dva dijela s kopčom odostraga, što ih čini izuzetno jednostavnim za montiranje i skidanje.

Iako isprobani model goggli postoji u Quattroflex izdanju (pod nazivom Nice), htjeli smo se uvjeriti magle li se i kako se u lošim vremenskim uvjetima, kada su najviše i potrebne, ponašaju Doubleflex-ice.

Poučeni lošim iskustvima, školski smo navukli goggle još u toploj prostoriji i nakon nekoliko vožnji ostali smo ugodno iznenađeni jer goggle ne samo da se nisu maglile, već im ni snijeg koji je nemilosrdno padao nije smetao. Nekoliko puta smo isprobali skidanje i stavljanje direktno na stazi, međutim ni nakon toga se (srećom) nisu počele magliti. S obzirom da je Doubleflex opremljen i termoizolacijskim slojem, u gogglama je, unatoč niskim temperaturama i jakom vjetru, bilo ugodno i toplo, te nije bilo "štipanja" i suzenja očiju, što je vrlo korisno, pogotovo ako nosite leće.

Virgin goggle imaju narančasta, prozirna i lagano zatamnjena stakla, što omogućuje adekvatnu zaštitu tijekom oblačnog, kišovitog i/ili snježnog dana, po magli i po noći. Za glečerske uvjete i sunčane dane ipak ćete morati potražiti neku jaču zaštitu, iako nije toliko teško skijati ni s ovima.


Ono što je svakako jedna od zanimljivosti kojom se ovaj model ističe je posebna "chameleon" boja, koja omogućuje gogglama da mijenjaju boju ovisno o količini svjetla. Tako od originalno tamno ljubičaste, goggle mogu poprimiti boje od jarko plave, do tamno zelene. Osim chameleon varijante, dostupne su i u običnim bojama – sivoj, baby plavoj, te crnoj. Kako se ne bi oštetile prilikom transporta i trpanja u torbe, ruksake i džepove, Alpina uz svake goggle daje i posebnu vrećicu za njihovu pohranu.

Cure, ako ste u potrazi za dobrim gogglama, a budžet vam ne dozvoljava Quattroflex standard, ovo bi mogao biti pravi izbor za vas!

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 24335
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr