OPREMA

»

SKIJE

31.01.2005.      

Autor: Željko MihalićPhoto : Skijanje.hr 

Atomic C8 (03/04)

Atomicova C klasa dosta je popularna među rekreativcima. Pogledajte kakvi su dojmovi o toj skiji, modelu za sezonu 03/04.

Testirani model: 150 cm (r = 12 m), 170 cm ( r = 15 m)
Sidecut: 105 – 64 – 97
Dostupne visine: 150, 160, 170 i 180 cm

Iako je rekreativna klasa, s obzirom na broj dostupnih modela vidi se da ne spada u vrh rekreativne ponude. No opća je ocjena da je skija sasvim solidan izbor za prosječnog rekreativca. Obzirom da je Atomic jedan renomirani proizvođač, jasno je da je uz pametan odabir dosta teško pogriješiti, barem kad se govori o modelima skija. C 8 je niža do srednja rekreativna klasa, ovisno o zahtjevima skijaša. Malog je radijusa, kako to i dolikuje modernim gabaritima skija, radijusi su do 15 m dakle orijentirani manjim zavojima i uređenim stazama.

Na uređenim skijaškim pistama skija se u skladu sa svojom namjenom ponaša sasvim solidno, lagano ulazi u zavoje u kojima je sve do nekih srednjih brzina stabilna i upravljiva i vozi vas precizno. Pri povećim brzinama, ipak se javljaju vibracije i skiju je onda malo teže smiriti, a i postaje nešto neupravljivija. Pravocrtno joj gibanje nije prva ljubav i tu su relativno nestabilne, ali sve dok god poštujete dinamiku i fiziku carving zavoja ne biste smjeli imati problema. Na hupserima također nije prezahtjevna, solidni će se skijaši snaći bez problema. Led također nije neki veliki problem, iako se rubnici dosta brzo zatupljuju i skija postaje neposlušnija, otprilike treći dan tvrde podloge. Snažniji i agresivniji skijaši će imati problema sa vibracijama na tvrđoj podlozi, jer je skija ipak malo premekana za agresivnog i snažnijeg skijaša. No, skija nije prezahtjevna i prebacivanje sa rubnika na rubnik ide sasvim lagano, zavoji se izvode bez nekog prevelikog utroška energije. Na mekšim stazama također sasvim solidne upravljiva, dok dubok snijeg nikako ne voli zbog svoje relativno velike zakrivljenosti.

Miješanje stilova podnosi bolje nego hyper carving, za što su, dojma smo, ipak malo premekanog flexa. Ovdje će na svoje doći čak i modno svjesni skijaši(ce) jer su se u kompletu isporučivali Device 310 vezovi u istovjetnoj narančastoj boji, baš poput skija.

S obzirom na gabarite 105 – 64 – 97, jasno je da se radi o skiji rađenoj za manje zavoje i o skiji koja nije nikako namijenjena nekom žestokom all-mountain skijanju.
No, bez obzira na tu činjenicu, bit će savršeni izbor za naprednog rekreativca manje težine, ili manje agresivne skijaše, a često i vrlo solidan izbor za početnike.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Recenzije

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 26802
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr