OPREMA

»

SKIJE

08.08.2006.      

Autor: Elinka BarišićUstupio: Elan d.d. Begunje 1 4275 Begunje na Gorenjskem Slovenija  

Elan Wave Magic (06/07)

Najnovija waveflex tehnologija iz Elana stiže upakirana i u ženske modele skija, a nama u ruke stigao je Wave magic.

Testirani model: 160 cm, r = 13,7 m
Sidecut: 115-69-103
Dostupne visine: 152, 160, 168, 176 cm


Waveflex tehnologiju, novost iz Elana u sezoni 06/07, imali smo prilike upoznati u seriji Speedwave, koja broji četiri modela označenih brojevima 8, 10, 12 i 14. No pored ove četiri, mogli bi reći "unisex" skije, iz Elana za iduću sezonu pripremili su i dva ženska modela obogaćena ovom, potpuno novom, tehnologijom.

Za razliku od "nabrijanog" dizajna u otrovno zelenim tonovima po kojima su Speedwave modeli prepoznatljivi, ženski modeli nalikuju im jedino po karakterističnim "tupim" vrhovima, te valovitoj strukturi skije. Model Speed Magic, crno-narančaste boje, namijenjen je sportski orijentiranim skijašicama, koje su u potrazi za preciznim, slalomskim zavojima te se ne pribojavaju brzine. Drugi model, Wave magic, kojeg smo imali prilike i testirati, namijenjen je rekreativnim skijašicama, te spada u donju klasu waveflex skija.

Kao što je slučaj i sa Speedwaveom, i kod ovog modela jasno je izražena Waveflex tehnologija, s karakterističnom valovitom strukturom izrade skije, a koja osigurava veću fleksibilnost skije uz iznimnu otpornost na torzijsko uvijanje, te i smanjenje težine same skije za oko 15-ak % u odnosu na klasične skije. Wave magic je, zahvaljujući upravo tome, vrlo lagana skija.

Skiju smo, zahvaljujući dobrim uvjetima za testiranje, imali prilike odvoziti skoro u svim uvjetima na stazi, počevši od jutarnjih tvrdih i zaleđenih staza. U zavoje je ova skija tada ulazila jednostavno i precizno, te za prebacivanje s rubnika na rubnik nije trebalo uložiti previše snage. Kao i kod modela Speedwave 8 i 10, koji su ovoj skiji najsličniji, Wave magic dok je na uređenim stazama nudi vrlo dobru upravljivost, kroz zavoje će vas provesti pouzdano i sigurno, a dopustit će i pokoji malo brži zavoj.

No, problemi su nastali kada se staza pred kraj dana "istrošila" i stvorile se nakupine snijega, a snijeg je postao težak i mokar. Tada je Wave magic jednostavno prelagan, te traži puno snage i rada kako bi prošao kroz takav snijeg. Zbog svoje male mase, skija neće "razbijati" nakupine mokrog snijega, što rezultira time da je skiju teško usmjeravati i voditi, te u takvim uvjetima skijanje na njoj nije donosilo previše zadovoljstva. Duboki snijeg također nije po volji ovoj skiji, pa bi mogli zaključiti da je riječ o klasičnom all-round rekreativnom modelu, namijenjenom isključivo za uređene staze.

Svoju ciljanu publiku ovaj model će pronaći u skijašicama sitnije građe koje traže jednostavnu i laganu skiju, s kojom bi ušle u svijet carvinga. Sportski orijentiranim skijašicama te onima s nešto većom kilažom ipak preporučamo, barem kad je riječ o waveflex tehnologiji, neki od "unisex" Speedwave ili Speed Magic model.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Recenzije

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 222486
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr