OPREMA

»

SKIJE

15.06.2009.      

Autor: Elinka BarišićUstupio: VITA, Trebnje, d.o.o. Studenec 24, 8210 Trebnje Slovenija
Kontakt za Hrvatsku:
E-mail: bojan.laginja@vita.si
Tel: 098 421 401
 

Fischer Koa 73 (09/10)

Novo ime u Fischerovoj ponudi za sezonu 09/10 krije žensku liniju namijenjenu skijanju u svim uvjetima


Testirani model: 160 cm, r = 14m
Sidecut: 117-73-100
Dostupne visine: 150, 155, 160 cm

-.-Skijanje.hr-.-Ženske modele iz Fischera u sezoni 09/10 predstavljaju, grubo podijeljeno, skije namijenjene za uređene staze, te one koje bi trebale biti ugodnije za vožnju po svim uvjetima, bilo da je staza uređena, već izvožena ili je riječ o netaknutom snijegu. U prvu skupinu spadaju već poznati modeli Vapor, Breeze, Exhale te Pure, dok drugu sačinjavaju ove godine uvedeni modeli objedinjeni pod imenom Koa.

Koa liniju krasi uglavnom nešto širi struk, koji se ovisno o modelu kreće od 73 do 84 mm. Širina struka ujedno označava i brojčanu oznaku modela, pa tako Koa dolazi u četiri varijante: Koa 84, Koa 78, Koa 75 i Koa 73. Prva dva modela namijenjena su iskusnijim skijašicama, te su više primjereniji dubokom snijegu, pogotovo model 84. Oba dolaze u crnoj boji, dok su slabija dva modela u bijeloj boji namijenjena širem krugu skijašica koje ne moraju nužno biti vrhunski spremne za stazu. U naše ruke došao je, ovoga puta, najslabiji model Koa 73, koji jako podsjeća na ukinutu seriju Fuse, te je svojim voznim karakteristikama ovaj model vrlo sličan modelu kojeg smo testirali prošle godine - Fuse 70.

U idealnim uvjetima, odnosno speglanim i uređenim stazama, skija se pokazala kao odličan izbor za rekreativne skijašice koje ne traže preagresivan model. Vrlo je mirna, poslušna te lijepo i lagano ulazi u zavoj. Od skijašice na iziskuje pretjeran trud ili puno snage, tako da je za cjelodnevnu, laganu vožnju odličan izbor. S obzirom na relativno malen radijus za ovakvu klasu skija, moguće se s njom raditi i nešto manje, slalomske zavoje, kao i one nešto duže. Problemi s ovim modelom mogli bi se počet javljati na tvrdim i zaleđenim stazama, jer Koa 73 nije namijenjena za takve uvjete, te joj rubnici, iako drže solidno, ipak nisu u konkurenciji sa tvrdim modelima namijenjenima isključivo za staze kojima je umjetni ili ledeni snijeg veća specijalnost.

Brzinu izdržava solidno i ponaša se stabilno, iako ako na strmijoj i tvrđoj stazi date "gas" možete biti neugodno iznenađeni  - fleksija skije je dosta mekana te pri takvoj vožnji vibracije te drhtanja skije ipak postaju prevelika za ugodnu vožnju. No, sve ovo nije za zamjeriti ovom modelu, jer je ipak riječ o najnižem u klasi te on nije namijenjen skijašicama koje bi jurile stazama. Pohvalno je što je unatoč dosta velikim vibracijama Koa 73 i u takvoj vožnji vrlo sigurno i stabilno držala zavoj.

U uvjetima u kojima se većina ženskih modela ponaša loše, Koa je "svoj na svome". Nakupine razgaženog snijega, mekan i izvožen snijeg, te manji hupseri na stazi, ne predstavljaju joj nikakav problem, te preko njih plovi sigurno i što je možda još bitnije za ciljanu publiku, bez prevelike potrošnje snage skijašice. Zanimljivo, većina ženskih modela Fischera ove godine ne dolazi u visini višoj od 160 cm, što je možda šteta jer bi ovaj model višim skijašicama možda bolje odgovarao da je u varijanti od 165cm, pogotovo kada je riječ o skijanju po neuređenim stazama.

-.-Skijanje.hr-.-Koa 73 odličan je izbor za sve skijašice koje ne traže jurnjavu stazom te žele laganu i mirnu skiju koja će ih sigurno voditi padinom, bez da za to trebaju uložiti previše snage, a da pri tome bez brige mogu skijati i na popodnevnom, nešto mekšem i razgaženijem snijegu. Za potpune početnice je ipak možda malo preteška, baš kao što je i za odlične skijašice prelagana. No, za sve ostale, u koje vjerujemo spada većina ljubiteljica snježnih padina, ovu skiju toplo preporučamo.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Recenzije

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 114906
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr