OPREMA

»

SKIJE

29.07.2013.      

Autor: Davor Ivaniš
Ustupio: VITA Trebnje d.o.o., Studenac 24, Trebnje, Slovenija
Kontakt za Hrvatsku: bojan.laginja@vita.si, tel: 098 421 401 

 

Fischer RC4 Superior PRO (13/14)

Race entry model koji konstrukcijom podsjeća na RC4 Worldcup modele, namijenjen je rekreativcima koji se ne osjećaju dovoljno spremnim za Race modele, a željni su dokazivanja i napredovanja u skijaškoj tehnici.

Testirani model: 175 cm, r = 16 m
Sidecut: 122-72-104
Dostupne visine: 165, 170, 175, 180 cm

 

-.-Goran Razić-.-Fischer je još prošle godine odlučio ponuditi skijaški među-model sa značajkama World Cup i Progressor serije, pa se tako pojavio Superior kao lagana skija, modernog dizajna, s većinom najkvalitetnijih konstrukcijskih značajki poput laminirane drvene strukture te nešto manje titanijskih vlakana za povećanje krutosti i elastičnosti konstrukcije.

Gabariti i radijus skije su ostali isti, dok dizajnerski Superior slijedi Fischerovu filozofiju jednostavnih tonova, u kojoj za razliku od prošlogodišnjeg modela dominiraju crna i bijela boja s jasno istaknutim logotipom proizvođača i najvažnijih tehnoloških rješenja.

Zanimljivost kako je skija iznenađujuće fleksijska kruta i konstrukcijski lagana, pa odmah postaje jasno kako se ne radi o običnoj rekreativnoj skiji. Uvjeti na stazi su bili takvi da smo skiju testirali na svim vrstama terena, gdje pokazuje vrlo ujednačene rezultate. Obzirom na testirani radijus od 16 m, vrlo je okretna, a prebacivanje težišta sa jednog rubnika na drugi ne zahtjeva velik utrošak snage. Pri većim brzinama zadovoljavajuće je stabilna, osim pri vožnji zaleđenim stazama gdje joj nedostaje krutosti. No za većinu rekreativaca pruža sigurnost u vožnji i predstavlja dobar temelj za usavršavanje skijaške tehnike. Razlog tome leži prije svega u vrlo odmjerenoj težini i dimenzijama koje predstavljaju svojevrsnu kombinaciju između rekreativne slalom i veleslalom skije. 

U uvjetima razrovanog i mokrog snijega, RC4 Superior se pokazala kao odlična "igračka" za zabavu, gdje je upijanje vibracija i prebacivanje težišta traje bez nepotrebnih trzaja, a iskusniji i tehnički potkovaniji skijaši svakako neće biti razočarani skijanju izvan staze, gdje se pokazala kao vrlo plovna i okretna (uvjetno govoreći, nap.a.).

Što reći na kraju. Fischer RC4 Superior Pro je prije svega vrlo svestrana skija prilagođena široj masi skijaša, od srednjih rekreativaca koji žele ugodno skijanje duž cijelog dana, te naprednih rekreativaca koji žele usavršavati skijašku tehniku, a traže skiju za sve uvjete na uređenim stazama.

Skijašima veće mase i onima zavidne tehnike koji pak traže stabilniju i bržu skiju, modeli World Cup serije bit će svakako dobra preporuka.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Recenzije

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 132617
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr