OPREMA

»

SKIJE

23.12.2004.      

Autor: Goran RazićUstupio: ŽUTI MAČAK ski & surf, Hvarska 1c, Zagreb, tel. 01/ 6192-620 

Fischer RX 9 (04/05)

Vrh ponude u fischerovoj RX klasi. Austrijanci su napravili dobar posao sa ovom vrlo zahvalnom klasom skija.

Testirani model : 170 cm - r = 17 m
Sidecut : 109-69-96
Dostupne visine : 160, 165, 170, 175, 180


RX klasu krasi velika zahvalnost i širok "djelokrug". Od RX 2 koji je namijenjen za početnike u carvingu, preko RX 4 kao malo jače skije slične namjene za lakše rekreativce te ne prezahtjevne skijaše, do RX 6 kao zlatne sredine i kompromisa i RX 8, tj ovdje testiranog RX 9, koji vam predstavljamo.

Moramo priznati da je skija ostavila odličan dojam. O plasma edgeu je napisano već dosta redaka te ne moramo napominjati kako skije lijepo drže tvrđe podloge. Naravno, tome posebno pogoduje i veća tvrdoća testiranog modela što svakako skijašu daje veću sigurnost. Railflex standard te povišeno težište skijaša, daju veliku sigurnost i do najmanje mjere smanjuju vibracije što se najbolje osjeti na tvrdim i strmim stazama.

Među ostalim, nakon ugodne vožnje, dali smo si zadatak tražiti granice skije. Moramo priznati da su iste vrlo daleko. Veliku većinu dobrih rekreativaca i sportskije nastrojenih pojedinaca ova skija će sasvim zadovoljiti. No kako smo si dali truda skiju smo doveli u situaciju u kojoj je lagano počela gubiti korak. Na strmini lako mijenja smjer, radi same konstrukcije te ne prevelike težine, no na štetu tih karakteristika, skija prilikom povećanih zahtjeva prilikom izrade natjecateljskih zavoja počinje podsjećati svog vozača da je ipak riječ o, iako visokom, još uvijek rekreativnom modelu skije.

Skija ima podatnost rekreativnog modela, ne umara i lijepo se vozi cijeli dan. Ima stabilnost i sklona je brzim reakcijama poput natjecateljskih modela i upravo te karakteristike možemo okarakterizirati kao najvrjednije.

Isprobali smo je i po malo dubljem snijegu. U tim uvjetima RX 9 se ponašao malo lošije no još uvijek zadovoljavajuće uzimajući u obzir da joj to nije osnovna namjena.

RX kao ipak viša klasa od S-Move ima i malo oštriju geometriju, tako da RX s istom visinom opisuje u prosijeku manji radijus od ekvivalentnog S-Move modela. Takve karakteristike su vrlo pogodne za naprednije uvježbavanje carvinga koji se sa ovom skijom vrlo lijepo da voziti.

Model je bio opremljen FS 12 vezovima koji su već standardni za ovu Fischerovu klasu.

Allround model široke namjene no ipak u ruci skijaša koji zna što radi. U takvim okolnostima skija daje rezultate upravo onakve kakve su njeni tvorci željeli. Skija koja se vozi, koja se ne mora previse maziti, traži od skijaša malo angažmana, no ipak oprašta greške za razliku od skija iz klase iznad.

Svakako portalova preporuka od ovog proizvođača.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Recenzije

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 134048
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr