OPREMA

»

SKIJE

06.06.2013.      

Autor: Majda Gregorović Čolović

Ustupio: VITA Trebnje d.o.o., Studenac 24, Trebnje, Slovenija
Kontakt za Hrvatsku: bojan.laginja@vita.si, tel: 098 421 401

 

Fischer Trinity My Style (13/14)

Rekreativna skija prokušanog recepta izrade, prilagođena specifično za žene, koja omogućuje udobno cjelodnevno skijanje.

Testirani model: 155 cm, r = 12 m
Sidecut: 118-68-100
Dostupne visine: 150, 155, 160, 165 cm

 

-.--.-Opći dojam na testu jest da se radi o laganoj, živahnoj i udobnoj skiji, koja vam, ukoliko staza nije pretvrda, neće oduzeti previše energije tijekom dana, čak i ako aktivno skijate "od prve do zadnje žičare".

U odnosu na prošlosezonski model, Fischer Trinity My Style za sezonu 13/14 dolazi bez promjene u tehnologiji, a u dizajnu i dalje prevladava klasična crna boja.

Uzak struk u kombinaciji s on-piste rockerom, te women's BMPom (binding mounting point), odnosno vezovi pomaknuti više prema naprijed, čine ovu skiju izrazito poslušnom, okretnom i brzom u prebacivanju s rubnika na rubnik. Rocker tehnologija također omogućuje da skija pri carvingu drži cijelom dužinom rubnika, ali pri običnoj vožnji eliminira mogućnost neželjenog "zapinjanja".

Na tvrdoj, zaleđenoj podlozi i strmim padinama stvaraju se vibracije, te skijanje ipak zahtijeva ponešto više energije. Ali zato na malo mekšim, izvoženim plavim i crvenim stazama, Trinity pokazuje pravo lice. Jednostavno inicira i izvodi i kratke i duge zavoje, te dobro drži podlogu kroz cijeli zavoj čak i pri nešto većim brzinama, ali ipak nije stvorena za jurnjavu. U početku, kad prvi put stanete na ovu skiju, u odnosu na skije klasične konstrukcije, mogli biste osjetiti malu razliku kod iniciranja carving zavoja zbog rocker tehnologije, ali tu razliku ćete savladati već nakon prvih par pokušaja, a nakon toga slijedi uživanje. Također, jako dobro "upija" neravnine i apsorbira udarce, te vas naprosto mami na veselo skakutanje po popodnevnim hupserima.

Zaključak je da Fischer Trinity može zadovoljiti dosta širok raspon rekreativnih skijašica, od naprednijih početnica koje traže skiju koja će im omogućiti daljnji napredak, do naprednih rekreativki koje suvereno vladaju svih tehnikama, ali ne traže skiju za jurcanje već za ugodnu vožnju srednjom brzinom. Vrlo je prikladna za djevojke i žene nježnije tjelesne građe, jer osim što je vrlo lagana na nogama, lagana je i u ruci, te ju je lakše nositi prije i nakon skijanja.

Iako je deklarirana 80% on piste, 20% off piste, ipak se radije zadržite isključivo na stazi gdje je ova skija pravo živahno veselje.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Recenzije

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 240001
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr