OPREMA

»

SKIJE

15.07.2013.      

Autor: Branimir Paškvan

Ustupio: VITA Trebnje d.o.o., Studenac 24, Trebnje, Slovenija
Kontakt za Hrvatsku: bojan.laginja@vita.si, tel: 098 421 401

 

Fischer Watea 106 (13/14)

Crni jahač bijelih prostranstava.

Testirani model: 182 cm, r = 24 m
Sidecut: 138-106-124
Dostupne visine: 174, 182, 190 cm

 


Fischer Watea 106
najširi je model Fisherove Freeride kolekcije. Već svojim imenom Watea kao da govori – ja sam stvorena za meke podloge i bešumno glajdanje po gluhim prostranstvima. Pomalo asketski izgled ovog crnog jahača dodatno nabrijava na pomisao kako bi možda trebalo pustiti baš sve u kufer i pobjeći negdje na Aljasku uranjati ove skije u nepregledno bijelo prostranstvo powdera.

Sljedećeg trenutka budi vas zvuk kapljice znoja koja udarcem u tipkovnicu kao da opominje: nalaziš se pred monitorom svog kompjutora,  ljeto je, snijeg je na Novom Zelandu, a ti trebaš svoje bilješke pretvoriti u suvisli članak! Ne zna kapljica da ja nemam što puno za reći o ovom prekrasnom komadu alata za surfanje po powderu kada smo ju na našu veliku žalost testirali na stazi i nekih bijednih 5-10 cm svježeg snijega na vrlo tvrdoj i grbavoj podlozi.

To jednostavno nije mjesto za ovu skiju i rezimirati da Fischer Watea i nije najbolji izbor za jurcanje po tvrdim i uređenim stazama ili razrovanom terenu može samo produbiti našu frustraciju.

Umjesto recenzije stoga evo tek kratak sažetak osnovnih tehnikalija: Watea se pojavljuje u četiri modela: Watea 106, Watea 98. Watea 96 i Watea 84, a brojke uz njeno ime označuju širinu struka. Jezgra skije je drvena, posložena u Sandwich Sidewall konstrukciju ojačanu ugljičnim i titanskim vlaknima.  Proizvođač je za tu skiju predvidio novi AAAdrenalin vez koji bi trebao osigurati optimalno prenošenje sile u već opisanim idealnim uvjetima koje vam svima od srca želimo!

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Vezani članci

  • Recenzije

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 243751
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr