OPREMA

»

SKIJE

09.09.2014.      

Autor: Majda Gregorović Čolović

Ustupio: Global Šport d.o.o., kontakt: gstravs@globalsport.si

 

Nordica Belle to Belle (14/15)

Skija koja može, bez poteškoća, "pokoriti" cijelu planinu.

Testirani model: 161 cm, r= 15,5 m 
Sidecut: Temper: 114-78-98
Dostupne visine: 145, 153, 161, 169 cm


U današnje doba, kada je prevelika financijska investicija imati više pari skija, odnosno jedne za stazu, druge za izvan staze, proizvođači se trude stvoriti "all mountain" skije s kojima možete "sve u jednom". Tako i Nordica ima svoju all mountain seriju za muškarce, ali i - zasebnu za žene. 

All mountain kolekcija Belle sadrži pet različitih modela: najširi model ima 107 mm ispod pancerice, za prave ljubiteljice "off piste" skijanja, a najuži model u kolekciji 78 je mm široka Belle to Belle, koja pruža vrhunske užitke, i na stazi, i izvan nje.


Kako je Belle to Belle model za žene, pomoću Energy CA wi-CORE konstrukcije, koja u jezgri kombinira drvo i ultra laki poliuretan, težina skije reducirana je za čak 20 %, i to bez žrtvovanja performansi skije! Manja težina, u kombinaciji s Nordica all mountain CamRock tehnologijom, rezultirala je odličnom upravljivošću, i okretnošću, skije. CamRock tehnologija pomiče tradicionalne kontaktne točke rubnika za oko 25 % unatrag, odnosno podiže, i dodatno zakrivljuje, vrhove skija i time pruža bolju "plovnost" u mekanom snijegu, dok camber, u ostatku skije, daje grip i stabilnost.

Testirani model došao je sa starijom grafikom, tako da ćete u trgovinama moći pronaći Belle to Belle drugačijeg, osvježenog dizajna. Iako je nekima dizajn vrlo važan pri kupnji, treba napomenuti da se ovdje svakako ipak radi o ozbiljnoj skiji, za napredne skijašice željne snježne avanture po svim terenima, i uvjetima, koje planina može ponuditi.

Na testu smo imali sreću isprobati skiju u svim uvjetima. Na stazi je Belle to Belle pravi "san", jednako dobro prelazi preko tvrde podloge, na kojoj camber kvalitetno "grize", i to bez pretjeranog "stiskanja" i utroška energije. A skija je i preko grba, i izvožene staze, stabilna i mirna.

-.-Goran Razic-.-

Belle je, ukratko, vrlo energična i živa skija, a pojedine dame mogle bi joj možda zamjeriti malo tvrđi fleks, iako to ona svakako nadoknađuje svojom agilnošću. Na Belle to Belle moguće je bezbrižno "carvati" cijeli dan po stazi, a ako vam strasti ne daju mira, i zovu vas izvan staze, u onih svježe napadalih 30 centimetara snijega, vi možete "zaroniti" bez previše brige i razmišljanja. Za Belle to Belle je čak i odlazak u snow park, bez profesionalnih pretenzija, naravno, sasvim realna opcija.

U mekanom pršiću Belle to Belle odlikuje se odličnom, i jednostavnom, upravljivošću (kao i na stazi) te plovnošću, no za pravi duboki snijeg, i prave off piste avanture, ipak preporučamo prebacivanje na njene nešto šire "sestre" iz kolekcije.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Recenzije

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 24478
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr