OPREMA

»

SKIJE

16.01.2008.      

Autor: Goran Razić

Ustupio:
Britton d.o.o.,
Ilica 37,
10000 Zagreb
tel. 01/4875 695, 01/4875694
fax.01/4875 693

 

Nordica Hot Rod Modified XBS (07/08)

Nordicin allmountain heroj. Proizvođač uvjerava u iznimnost modela, koji zaista nudi neke specifičnosti u odnosu na konkurenciju.

Testirani model: 178 cm, r = 17 m
Sidecut: 119-74-104
Dostupne visine: 154, 162, 170, 178 cm

hotrodKlasičan allmountain sidecut, šaroliki dizajn, te nešto niže dostupne visine, no Hot Rod osim svojom dominantnom snagom zadivljuje i mirnoćom u vožnji. Nordicina perjanica za sve tipove terena, za sezonu 07/08, donosi zanimljive karakteristike. U ponudi je čak 8 modela Hot Rod-a. Dno ponude zaduženo je za uvod u svijet allmountina. S poprilično suzdržanim gabaritima te odmjerene mase niži modeli zadovoljit će manje zahtjevne skijaše. Jači modeli, s perjanicom Jet Fuel i Hellicat zadovoljit će i one zahtjevnije. Širina struka od 90 mm te odlične vozne karakteristike bit će dovoljne za izjavu "idemo još jednu rundu...". Nama je na test ustupljen model iz zlatne sredine ponude. Okomit postranični zid, te ne mala masa zaslužni su za odlično držanje rubnika na uređenim stazama, gdje će testirani model Modified, najveće dostupne visine od 178 cm, pokazivati vrlo kvalitetne i precizne ulaske u zavoj.

Hot Rod u vožnji uređenim stazama ne zadivljuje brzinom i eksplozivnom okretnošću, što je sasvim razumljivo, već daje rijetko viđeni osjećaj stabilnosti i sigurnosti. Poprilično velike mase, barem kada se uzme u obzir allmountain klasa skija, Hot Rod se svrstava uz bok ostalim proizvođačima, koji u posljednje vrijeme velike nade polažu u modele koji će svojom masom i snagom ravnopravno konkurirati allround modelima isključivo namijenjenima za piste, dok će istovremeno svojom elastičnošću i širinom raditi odlične rezultate na terenima koji nisu nužno vidjeli strojeve za uređenje staza.

Hot Rod svoju snagu najbolje demonstrira prilikom vožnje po iskijanom snijegu, gdje njegova stabilnost blista u punom svjetlu, dok istovremeno okretnost dozvoljava promjene smjera u vrlo teškim uvjetima.

hotrodVožnja po dubokom snijegu zna biti pomalo naporna. Iako skija odlično balansira između ne prevelike širine no ipak dovoljno "debljeg" struka od klasičnih allround modela, Hot Rod zna koji puta potonuti bez pravog objašnjenja. No ovu karakteristiku ne bismo uzeli previše za zlo, znajući svestranost kojoj ova skija teži.

Vožnja po hupserima skiji daje mogućnost da na najbolji mogući način pokaže svoju stabilnost te pravilno postavljeno težište. No nešto veća masa bit će zaslužna za vrlo izglednu upalu mišića nakon takvih vratolomija. Skloni smo mišljenju da je ovog ljepotana najpametnije voditi u šetnju po uređenim stazama, stazama koje već dobrano popuštaju te pored staza po iskijanom no ne predubokom snijegu. Istovremeno, prilikom povratka na stazu još uvijek ćete moći zacarvati na ledenoj plohi, što će vam zasigurno izvući osmijeh na lice, ako to već nije bio slučaj ranije.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Recenzije

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 213733
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr