OPREMA

»

SKIJE

12.06.2008.      

Autor: Elinka BarišićUstupio: Britton d.o.o., Ilica 37, 10000 Zagreb tel. 01/4875 695, 01/4875694 fax.01/4875 693  

Nordica Olympia Speed (08/09)

Ženski model za ugodnu i brzu vožnju stazama iz već dobro uhodane Nordica Olympia serije

Testirani model: 154 cm, r = 12 m
Sidecut: 118-72-103
Dostupne visine: 154, 162, 170, 178 cm


Već dugi niz godina Nordica modeli namijenjeni skijašicama nose isti naziv - Olympia. Prvi puta smo je imali prilike isprobati prije više od tri godine, kada se tek pojavila na tržištu. Do danas, Nordica u ovom segmentu nije uvodila značajnijih i/ili revolucionarnih promjena. Olympia modeli tako su uglavnom mjenjali tek dizajn, iako je osnovna "nit vodilja" ostala i dalje prepoznatljiva, a broj modela se iz godine u godinu povećavao.

Tako ove sezone Olympia broji čak sedam modela - jedan više u odnosu na proteklu godinu: Fox, Mint, Speed, Firefox, Drive, Helldiver i Conquer. Model kojeg smo mi imali prilike isprobati smjestio se u sredinu, te je prema deklaraciji namijenjen rekreativnim skijašicama koje vole ponekad i "potegnuti" na stazi. Prikladnog imena - Speed.

Skija se pokazala kao vrlo lako vozljiva na uređenim i dobro popeglanim stazama. U takvim uvjetima zavoji se mogu izvesti s lakoćom, te se sa sigurnošću mogu voziti kratki, ali i brzi i dinamični nešto duži zavoji. S obzirom na relativno mali radijus testnog modela, svega 12m, skija pokazuje nestabilnosti pri pravocrtnoj vožnji, no to je očekivano ponašanje.

No, kod snijega koji nije u savršenom izdanju počinju se javljati prvi problemi. Mekani i iskijani snijeg nikako nije po volji ovome modelu. Uski gabariti, pogotovo u kombinaciji s visinom (najniži dostupni model, op.a.) ne ostavljaju dobar dojam na takvim podlogama. Skija tone, teško ju je kontrolirat, te se bez puno truda i snage ne može previše izvući iz nje. Jednako tako, u svježe napadalom snijegu, s ovim modelom nemate što tražiti.

U odnosu na prošlu godinu, ovogodišnji model puno je agresivnijeg izgleda, u prepoznatljivim crno-crvenim bojama. Raspon visina ostao je sličan - nema doduše modela od 146cm, no zato (što je relativno čudno, uzmemo li u obzir da je ovo ipak ženska skija) visine idu sve do visokih 178 cm!

Vrlo jasna i precizna namjena ove skije isprofilirat će njene buduće vlasnice kao skijašice koje 99% svojeg skijaškog vremena provode na dobro stisnutim i uređenim stazama. Skija ne iziskuje previše snage, tako da ne morate biti vrhunski skijaš, a ako poželite juriti stazom, skija će vam to omogućiti sa solidnom dozom stabilnosti i sigurnosti. Onim skijašicama koje vole proljetna i ljetna skijanja, te vole izaći i van idelanih, popeglanih staza, sugeriramo da ipak pogledaju nešto šire modele u Olypmpia seriji, kao što su Helldiver ili Conquer.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Recenzije

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 215388
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr