OPREMA

»

SKIJE

19.02.2005.      

Autor: Goran RazićUstupio: Britton d.o.o., Ilica 37, 10000 Zagreb tel. 01/4875 695, 01/4875694 fax.01/4875 693  

Nordica SUV 12.1 (05/06)

Rekreativci željni napretka u skijaškoj tehnici slobodno mogu odabrati ovu skiju. Ona je dobro uravnotežena mješavina “svega po malo”. Pravi allround model, a prilikom testa (zahvaljujući vremenu) vozili smo ju po svim mogućim tipovima snijega.

Testirani model : 160 cm @ 16 m
Sidecut : 115-70-99
Dostupne visine : 150, 160, 170, 180

Što znači allround model? Skija koja je najzahvalnija investicija za prosječnog rekreativca. Skija koja ima malo freeride karakteristika, a opet dobro se snalazi i na tvrđim stazama, donekle voli hupsere, ali joj ni ravne strmine nisu prepreka, drugim riječima, skija za sve.

Neki će reći da ne postoji skija za sve i da je sistem "sve po malo" zapravo jednako kao i "nedovoljno dobro u svemu". Oni koji su takvog mišljenja trebaju ciljanu skiju, odličnih karakteristika u određenim uvjetima, a "skiju za sve", kao i ovu recenziju neka prepuste drugima.

Nordica SUV 12.1 za sezonu 05/06 spada u viši - srednji razred allround rekreativnih modela i zaista se snalazi na raznolikim terenima, imali smo prilike voziti ju po tvrdim jutarnjim stazama, po hupserima krajem dana, pa čak i po kiši i dubokom mokrom snijegu.

Zaključak je da je vidljiva raznolikost tj. neopredijeljenost modela što je odlično za vježbanje vožnje i brušenje skijaške tehnike. Naravno, ovisno o karakteristikama skijaša (znanju, težini i osobnim preferencama) potrebno je birati SUV model veće ili manje tvrdoće. Kako je poznato, Nordica je izbacila nekoliko "SUV" modela koji se prostiru u nekoliko razreda. Ovaj model, konkretno, spada u "Allround - Sport". SUV se svojim gabaritima pokazao kao vrlo dobar za vježbanje carvinga, skija lijepo drži na raznolikim podlogama, vrlo je lagana i upravljiva, pomalo kondicije svakako nije na odmet, ali skija poznaje prosječnog čak i solidnog skijaša i od njega neće tražiti nemoguće.

Nije izbirljiva što se tiče načina vožnje i voli opraštati greške. Prilikom povremenog odlaska na repove skija će se praviti kao da to nije vidjela. Kada bi postavili imaginarnu skalu po kojoj bismo gradirali kvalitetu skije, dobila bi prolazne ocjene u svim kategorijama, no zahvaljujući raznolikosti, skija ima i nekoliko uočenih mana. Prilikom brže vožnje nedostaje joj stabilnosti, u zavojima je mirna, ali i dosta neprecizna, njena putanja kod bržeg veleslaloma zahtjeva dosta "podupravljanja" i biti će potrebna određena količina improvizacije da skiju vozimo onako kako želimo. Naravno ovo zadnje navedeno vrijedi isključivo kada se skija stavi na pravu kušnju i u uvjete koji joj nisu na prvom mjestu u opisu posla.

Po mokrom i raskvašenom snijegu, isto kao i po suhom powderu, skija je vrlo plovna, što joj je odlična karakteristika. U svakom slučaju dobar allround model koji neće razočarati prosječnog carvera, ali isto tako, zahtjevniji će vrlo vjerojatno zaviriti u klasu više.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Recenzije

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 248704
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr