OPREMA

»

SKIJE

24.02.2004.      

Autor: Goran Razić 

Rossignol Bandit X (99/00)

Jedan od legendarnih modela tvrtke, svoj status među allmountine skijama izgradio je sa nekoliko modela koji su uvijek pružali ono što se i očekuje od skije koja je namijenjena za jednog modernog skijaša koji ne poznaje granice.

Testirani model : 176 cm @ 18,7 m
Sidecut : 109-70-99
Dostupne visine : 150, 160, 170, 176, 182, 190 cm

Izašla je i četvrta generacija Bandit skija. Sve je krenulo sa modelom "X" koji je izašao u tri inačice. Francuzi su imali zanimljivu ideju, nisu napravili nekoliko modela skija koje bi pokrivale različite želje freeridera nego su izdali jedan model sa nekoliko tipova "X", "XX" i "XXX". Ova zadnja verzija iako budi neke druge asocijacije ipak je čisti freeride model dok su ostale namijenjene svemu, i freerideu i uređenoj stazi. Što god mislili ovo nije reklamni trik nego stvarno vrhunski pogođen model. Rossignolova teorija je da je model "X" (ili njegov nasljednik "B1") namijenjen oko 20% freeride te 80% za uređene staze. Zanimljivost ove skije je njena stabilnost i vrlo visoke performance koje ima u svim uvjetima. Na dubokom snijegu se snalazi odlično, nimalo ne propada i vrlo je plovna, po grbama je vožnja mnogo olakšana iz razloga što je skija dovoljno elastična i odlično izbalansiranog težišta tako da je izvođenje skokova ili brze vožnje po grbama mnogo lakše nego sa nekom drugom allaround skijom. Po ledu je zadovoljavajuća, osjeti se da to nije njeno područje makar se da lijepo proći. Skija koja će vas zadovoljiti u svakom pogledu. Rađena za powder ali se odlično snalazi u svemu što ima snijega na sebi. Vrlo brza i stabilna. Skija koju svakako mogu preporučiti svima koji ne mogu kupiti nekoliko pari a vole više načina skijanja u bilo kojim uvjetima. Sa odabirom se ne može pogriješiti.

Još jedna bitna informacija je da je struktura rađena od materijala koji su otporniji na oštećenja, sama baza je vrlo dobro konstruirana kako bi podnijela što veće napore dok vrh skije ima plastičnu zaštitu što je uostalom standard kod svih allmountine modela.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Recenzije

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 246191
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr