OPREMA

»

SKIJE

08.07.2009.      

Autor: Vjeran Baranović

Ustupio: Salomon Austria GmbH
info_cro@salomon-sports.com
www.salomon-sports.com

 

Salomon X-Wing Tornado Ti (09/10)

Poznati i uspješni model francuskog velikana je dobio novo ruho. Promijenjeni vanjski izgled, gabariti i nove tehnologije drže ovu skiju u vrhu all mountain klase u svijetu.

Testirani model: 173 cm, r = 16,3 m
Sidecut: 120-79-107
Dostupne visine: 159, 166, 173, 180 cm

-.-Skijanje.hr-.-Slično kao i prošle sezone, Salomon je za sljedeću izbacio nekoliko modela u seriji X-Wing. Osim dosadašnjih modela 4, 6, 8, Tornado, Tornado Ti, ove godine je proširena ponuda sa modelom Storm. X-Wing Tornado Ti kojega smo vozili je najjači model ove serije, a promijenjen je u potpunosti u odnosu na prošlogodišnji model.

Na prvi pogled u oči upada promijenjeni dizajn. Lagana bijela i siva boja na podlozi daju potpuno novo ruho ovom modelu. U mjestima je gornji sloj napravljen od prozirnog materijala pa se mogu vidjeti kako titan (Double Ti Laminate) pojačava drvenu konstrukciju skije (Full Woodcore)  i kojim sve smjerovima ide. Osim ovih tehnoloških dodataka, Salomon je predstavio jedan novi detalj na ovoj skiji, a to je Oversize Pulse Pad kojim se poboljšava kontakt rubova i podloge umetanjem širih slojeva gume.

Gledanjem gabarita skije primjećuje se da je došlo do promjena u širini skije i to suženje na vrhu, a proširenje u sredini u odnosu na lanjski model. Bez obzira na te promjene X-Wing Tornado Ti je i dalje u klasi all mountain high performance ili drugim riječima namijenjena je jako dobrim skijašima koji vole skijati po svim terenima koji se mogu naći na planini. Tako se skija i ponaša na snijegu. Na stazi skija jako dobro drži i lijepo je vodljiva. Ulazak u zavoj je lagan i kroz cijeli zavoj je skija konstantna. Prilikom većih brzina skija se ponaša mirno i lagano se postavlja na rubnike. Lagani prijenos težine i skije sa rubnika na rubnik se događa i prilikom izvođenja kraćih zavoja gdje se skija solidno ponaša. Za ovu klasu Tornado Ti odlično drži na tvrđim i zaleđenim plohama. Rubnici drže i na zahtjevnijim uvjetima na stazi što nekada nije tako kod ovakvih skija.  Najbolje performanse ove skije ipak se mogu izvući pri agresivnijem načinu skijanja kada skija najbolje pokazuje što sve može. Zbog ovog podatka skija je namijenjena jako dobrim skijašima a moglo bi se reći i agresivnijima sa malo više snage.

-.-Skijanje.hr-.-Tornado Ti svoje pravo lice pokazuje na razrovanom snijegu gdje skijaš može uživati. Malo agresivnijom vožnjom skija na trenutke oduševljava. Lagani prelazak preko hupsera ili razrovanog snijega u kombinaciji sa laganim zavojima staviti će osmjeh na lice svakoga skijaša koji voli takve uvijete. Slična stvar se događa i u dubokom snijegu gdje, iako je sužena na vrhu u odnosu na prošlogodišnji model, skija plovi sasvim solidno i pruža užitak u netaknutom snijegu. Širina od 79 milimetara u struku uz ostale stvari na skiji su dovoljna za povremene izlete u duboki snijeg.

Salomon X-Wing Tornado je skija za sve uvjete za bolje rekreativce koji vole izvući maksimum iz skije i pritom uživati. Ponekad je potrebno malo agresivnosti i snage prilikom skijanja, ali je skija  jako zahvalna i uloženo "vraća".

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Recenzije

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 198956
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr