OPREMA

»

SKIJE

24.06.2008.      

Autor: Vjeran BaranovićUstupio: Partner d.o.o., Rijeka
info@stoeckli.hr
Sve informacije na www.experience.hr
 

Stöckli cross edition (08/09)

Skija namijenjena "široj" publici za uživanje u laganoj vožnji po svim terenima bez pretjeranog napora.

Testirani model: 160 cm, r = 14,7 m
Sidecut: 116-72-101
Dostupne visine: 153, 160, 167, 174 cm

Na prvi pogled se vidi jednostavan dizajn kojeg Stöckli gaji u kompletnoj svojoj gami. No to nikako nije razlog za odbojnost ove skije. Jednostavnost je prisutna samo izvana, te se dizajn nikako ne može usporediti sa voznosti ove skije. Riječ je o klasičnoj cross skiji, koja je namijenjena za uživanje po svim terenima, te za srednje i bolje rekreativce.

Kao i na ostalim boljim modelima Stöckli koristi "sendvič" tehnologiju, koji se sastoji od fiberglasa, titana, vlaknaste potpore, sintetičke jezgre, staklene vune pa opet titana. Razlika kod jačeg modela je što on ima drvenu jezgru pa je samim time puno tvrđi. Baza skije se sastoji od "racing grafita", s transparentnim umecima i završnom obradom u stilu švicarske preciznosti, kako to kažu proizvođači.

Cross edition u potpunosti opravdava svoje ime te odlično ide po svim terenima. Na tvrdim stazama se vrlo dobro ponaša, ali ne oduševljava. Na ledenijim plohama skija često proklizi te ne ulijeva sigurnost poput race modela, ali čim staza malo popusti skija počinje oduševljavati. Vođenje kroz zavoje je lagano. Kod kraćih zavoja je potrebno vrlo malo truda da bi se zaigrali i uživali. Čak i kod krivih opterećenja odnosno nagiba naprijed-natrag nećete imati problema jer cross skoro uopće ne "baca" na repove i s lakoćom će raditi pravilan zavoj, bez neočekivanih sila.

Prilikom izvođenja dugih zavoja nije potreban preveliki trud. Skije je dovoljno postaviti na rubnike i bez pretjerane muke ćete raditi lijepe jednolične duge zavoje, a njena odmjerena tvrdoća i ne velika masa odradit će ostalo. Ipak, kod skraćivanja i produljivanja radiusa aktivnim vođenjem skije, u dugim zavojima se treba dosta truditi te je skija pri tome dosta "troma".

Na manjim hupserima i mekšem snijegu treba skijati dosta agresivno te ulagati dosta snage da bi se izvukao maksimum. Iako nije namijenjena za duboki snijeg, dosta dobro se ponaša u njemu. Zavoji se lagano rade i skija ne tone tako lako, iako za avanture u dubokom snijegu preporučujemo duže skije od testiranih.

Cross edition će sigurno privući određeni dio poklonika. Skija je namijenjena svim terenima te se na njoj lagano izvode sve vrste zavoja. Nije zahtjevna i oprašta dosta grešaka te nedostataka u skijaševoj tehnici . Možda će zaljubljenici jako tvrdih staza i tvrđih skija ipak morati potražiti neku drugu varijantu, dok će za ostale vožnja na ovoj skiji predstavljati veliki užitak sa malo uložene snage.

 

 

 

 

KOMENTARI

Trenutno niste prijavljeni. Molimo prijavite se!

login:

lozinka:

Samo registrirani korisnici mogu dodati komentar. Prijavite se ili registrirajte.

  • Recenzije

© Skijanje.hr 2003-2024.  ISSN 1845-5891  e-mail: info@skijanje.hr   Izdavač: Sport-IT   Izrada internet stranice: Info izlog d.o.o.   Broj posjeta: 21156
Tekstovi i Skijanje.hr watermarkom označene fotografije autorsko su pravo i vlasništvo Hrvatskog ski/board magazina Skijanje.hr osim ako nije drugačije naznačeno. Uredništvo magazina ne jamči za točnost i potpunost objavljenih informacija te ne preuzima nikakvu odgovornost za izravnu ili neizravnu štetu i ozljede proizašle iz sadržaja na site-u. Kontakt...
Hrvatski ski/board magazin Skijanje.hr

ISSN 1845-5891

e-mail: info@skijanje.hr

Marketing:
  marketing@skijanje.hr